«Det kan bli lenge til mamma kommer hjem»

LILLESTRØM (Dagbladet): I går måtte Sverre Kirkemo fortelle Kristins sju år gamle sønn at mammaen hans må i fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens tårene trillet fulgte Sverre Kirkemo direktesendingen hvor døtrene Veronica og Kristin ble kjent skyldige for trippeldrapet. Etterpå måtte han snakke med barnebarnet.

Sverre Kirkemo og kona Lise Kirkemo har den daglige omsorgen for gutten til Kristin. Han ble sendt over til naboen for å leke da Sverre og Lise fulgte direktesendingen fra retten på tv. Da 7-åringen kom hjem, måtte bestefar Sverre gi ham den vonde beskjeden.

- Han skjønner jo ikke hvor lenge hun må bli i fengselet, men han tok det ganske fint. Han ble veldig stille, og spurte om å få sysle med noen gamle smykker. Så satt han og puslet for seg selv helt fram til han ville legge seg, forteller Sverre Kirkemo til Dagbladet.

Håper

Han sier at Kristin allerede har snakket mye med sønnen sin om hva som kunne komme til å skje.

- Kristin har vært veldig flink til å forberede ham. Hun har forklart ham hvordan det er i fengselet, og at mamma kanskje kunne komme hjem og at hun kanskje måtte bli der en stund til. Og Kristin og jeg snakket sammen i dag og ble enige om hvordan vi skulle si det til ham, sier Kirkemo.

Han håper nå at ordningen med ukentlige besøk i fengselet for Kristins sønn, kan fortsette.

Sverre Kirkemo sier at han var forberedt på det verste da han satte seg ned for å se kjennelsen.

- Nå klamrer jeg meg til håpet om at Kristin kan få redusert straff fordi hun har hjulpet politiet, sier Sverre Kirkemo. Også datteren Veronica og svigersønnen Per ble i går dømt.

- Jeg synes forferdelig synd på dem, alle sammen, sier han.

Støtteerklæringer

Midt i alt det vonde er pappa Kirkemo glad for støtten han har fått fra kjente og ukjente.

- Det har strømmet på med telefoner, tekstmeldinger og fakser fra folk som uttrykker sin medfølelse og sympati. Det gjør veldig godt, sier han.

Selv legger han ikke skjul på at følelsene stadig har overmannet ham denne dagen.

- Det kommer så mange bilder, så mange minner, som gjør at tårene renner. Man kan ikke stoppe følelsene. Tårene triller i fortvilelsens øyeblikk, sier Sverre Kirkemo.

SKJØNNER IKKE: Her føres Kristin Kirkemo Haukeland inn i Bredtveit kvinnefengsel. Sverre Kirkemo måtte fortelle Kristins sønn om kjennelsen. - Han skjønner jo ikke hvor lenge mamma må bli i fengselet, men han tok det ganske fint, sier Kirkemo.