Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Det kan bli polstreik

Brudd i forhandlingene om ny tariffavtale.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det kan gå mot stengte dører hos vinmonopolet.

Etter å ha forhandlet om ny tariffavtale siden tirsdag, ble det i natt brudd mellom Vinmonopolet og de organiserte i Handel og Kontor.

I følge Handel og Kontor er årsaken til bruddet både innretningen på oppgjøret og at det har vært umulig å få forståelse hos motparten for å få inn forbedringer i overenskomsten.

- Det var ikke mulig å komme videre. Forbundet vil dermed be om bistand når forhandlingene igjen skal tas opp, sier forhandlingsleder Karin Solum i Handel og Kontor i en pressemelding.

Dette oppgjøret er en del av LO Stats oppgjør med arbeidsgiverorganisasjonen NAVO.

Der er forhandlingene lagt opp slik at de først har en sentral forhandling, og at forbundene deretter forhandler på hver enkelt bedrift.

I det sentrale oppgjøret ble det enighet om 1.950 kroner i generelt tillegg til alle. Forhandlingene på bedriftsnivå dreier seg om resten av tariffavtalens bestemmelser.

Hvis ikke det oppnås enighet i neste forhandlingsrunde, går den til mekling. Uten enighet her blir det streik.

IKKE ENIGE: Det er brudd i forhandlingene mellom Vinmonopole og deres arbeidstagere i Handel og Kontor. Dermed øker streikefaren.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling