STORT OPPMØTE Mange hadde tatt veien til Grønland kirke for å minnes de omkomne. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG
STORT OPPMØTE Mange hadde tatt veien til Grønland kirke for å minnes de omkomne. Foto: THOMAS RASMUS SKAUGVis mer

- Det kan bli vanskelig å snakke om juleglede i år

Minnestund etter Urtegata-brannen i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

GRØNLAND KIRKE (Dagbladet.no): - Snart er det jul. For mange kan det bli vanskelig å snakke om juleglede; på nytt har en katastrofe rammet oss, innledet biskop Ole Christian Kvarme i Grønland kirke i ettermiddag.

Den julepyntede kirken var nær fylt til randen under minnestunden for de seks som omkom i brannen i Urtegata 31 natt til lørdag. Seks lys var tent til minne om de omkomne.

Etiopiske innslag
Tre av de omkomne er nå identifisert, og to av navnene er frigitt: Richard Walberg (24) og svenske Annika Östlund (25). Den tredje er en 36-årig kvinne fra Etiopia, men alle hennes pårørende er så langt ikke varslet, og navnet er dermed ikke frigitt.

Også en ortodoks prest fra Etiopia var til stede sammen med sokneprest Rune Behring og biskop Kvarme. Han holdt et innlegg på sitt eget språk til minne om kvinnen fra samme land. Det var også et etiopisk sanginnslag under minnestunden.

- Når seks mennesker plutselig går bort, går manges drømmer i grus. Hvem skal vi gå til? spør vi. Denne ettermiddagen er vi sammen i sorgen. Vi bærer sorgen sammen, sa biskop Kvarme.

Politi- og ambulansefolk
- Hjelp oss å ta vare på hverandre og støtte hverandre, sa sokneprest Rune Behring til den store forsamlingen av pårørende, venner, bekjente og andre som var møtt opp - blant dem mange politi- og ambulansefolk.

Etter siste musikalske innslag, «A Prayer», ledet biskop Kvarme de tilstedeværende i en frivillig individuell lystenning.

Utenfor kirken tok følelsene overhånd for flere, og flere gråt høyt og åpenlyst.

BISKOPEN LEDET MINNESTUNDEN:  Oslo-biskop Ole Christian Kvarme la vekt på at juletida blir vanskelig for de etterlatte. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG
BISKOPEN LEDET MINNESTUNDEN: Oslo-biskop Ole Christian Kvarme la vekt på at juletida blir vanskelig for de etterlatte. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG Vis mer

- Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg er så trist, sier Hiwot Sinna (51), venninne av den omkomne etiopiske 36-åringen.

- Det var en fin minnestund, understreket hun.

Årsaken til brannen er så langt ikke klarlagt, og politiet etterforsker saken.

I SORG: Hiwot Sinna (51) var nær bekjent av den etiopiske 36-årige kvinnen som omkom i brannen, og hadde møtt opp for å minnes venninnen. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG
I SORG: Hiwot Sinna (51) var nær bekjent av den etiopiske 36-årige kvinnen som omkom i brannen, og hadde møtt opp for å minnes venninnen. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG Vis mer