HOLDT PRESSEKONFERANSE: Fra høyre rektorLeif Rönnberg, ordfører Kumla Katarina Hansson, rådmann Kumla, Ulla Lundholm og Komunikasjonssjef for Ørebro-politiet Mats Nylén. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
HOLDT PRESSEKONFERANSE: Fra høyre rektorLeif Rönnberg, ordfører Kumla Katarina Hansson, rådmann Kumla, Ulla Lundholm og Komunikasjonssjef for Ørebro-politiet Mats Nylén. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer

- Det kan dukke opp flere mistenkte

Politiet utelukker ikke at den siktede 44-åringen har brukt flere brukernavn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KUMLA/OSLO (Dagbladet): Kommunikasjonssjef Mats Nylén ved Örebro-politiet holdt i ettermiddag en pressekonferanse sammen med Leif Rönnberg, rektor ved skolen der jenta gikk, ordfører Katarina Hansson og rådmann Ulla Lundholm.

44-åringen fra Göteborg-området er nå anmeldt av totalt seks personer, etter at han først ble siktet for trakassering av en 13 år gammel jente.

13-åringen fra Kumla tok sitt liv på fredag, etter at mannen - ifølge politiet - hetset henne på nettet dagen før.

I går meldte det seg to nye ofre, og i dag har politiet mottatt ytterligere tre anmeldelser mot mannen. 44-åringen framstilles for varetekt i Örebro tingrett i ettermiddag.

Kan ha brukt flere brukernavn Kommunikasjonssjef i Örebro-politiet Mats Nylèn forteller til Dagbladet at politiet har mer informasjon om 44-åringen som de ennå ikke har gått ut med i mediene.

Er det noe som tyder på at 44-åringen har benyttet flere brukernavn enn bealarson97?

- Ja, det er ikke usannsynlig. Det er mer sannsynlig, sier Nylèn til Dagbladet.

- Det vi har fortalt er ikke alt, sier han.

Er det aktuelt at dere vil gå ut med andre brukernavn benyttet av 44-åringen?

- Ja. Vi har valgt å gå ut med en del informasjon foreløpig, og vil ikke gå ut med mer nå. Det kan finnes flere berørte i denne saken, og derfor avventer vi med å gå ut med mer informasjon om dette.

Tre unge jenter Politiet oppfordrer alle som kan ha hatt kontakt med mannen om å ta kontakt med dem.

- Jeg har gått gjennom chattrafikken, og mye tyder på at det er flere berørte i saken, men det avhenger av om de han har chattet med har opplevd det som trusler eller å ha blitt lurt eller ikke, sier Nylén.

Er det noen likhetstrekk i de tre anmeldelsene mot mannen?

- Ja, det er tre unge jenter. Andre har uttalt at de som er sårbare ofte er de som rammes mest.

Hva slags beslag er gjort hos 44-åringen?

- Vi har beslaglagt PCer, men jeg vil ikke utdype dette ytterligere.

- Det kan dukke opp flere mistenkte. Vi vet av erfaring at det kan være grupper av personer som har samarbeidet. Om det er det i denne saken, vet vi ikke ennå, sier Nylén til Dagbladet.

- Mobbet på skolen Jenta skal også ha blitt utsatt for omfattende mobbing på skolen, og foreldre til flere venner anklaget i Aftonbladet i dag skolen til jenta for å ha sviktet henne.

Faren til ei venninne av 13-åringen sier til avisa:

- Datteren min ringte til skolen og sa ifra, men det virker ikke som hun fikk den hjelpen hun trengte.

Det skal også ha vært opprettet en Facebook-side der 13-åringen ble gjort narr av.

- Jeg vet at det har vært problemer, sier rektor Rönnberg.

- Det er en veldig tragisk hendelse som har skjedd. Jeg vil uttrykke min sympati med familie og venner. Vi vil treffes her for å vise hvordan vi jobber med dette, sier Katharina Hansson.

- Vi har en skole som er bra - men der vi også kan gjøre ting bedre. Vi kommer til å fortsette å jobbe med grunnverdier, sier Hansson.

Rektor Rönnberg lover å hjelpe og støtte elevene.

- Arbeidet har pågått hele uka. Det er et stort og omfattende arbeid.

- Vi må ikke glemme at livet må gå videre for et stort antall elever og personale på skolen. Det er flere som har tatt ut elevene fra skolen, sier rektoren.

GRANSKER: Rektor ved Vialundskolan i Kumla, hvor den 13 år gamle jenta gikk, ønsker en ekstern granskning etter hendelsen. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
GRANSKER: Rektor ved Vialundskolan i Kumla, hvor den 13 år gamle jenta gikk, ønsker en ekstern granskning etter hendelsen. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer