Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Det kan få dramatiske konsekvenser for dyrelivet

Fem millioner har underskrevet for å hindre oljeboring i Arktis.

VIL STOPPE OLJEBORING: Greenpeaces kampanje for å beskytte Arktis har passerte 5 millioner underskrifter siden oppstarten under miljøtoppmøtet i Rio i 2012. Foto: REUTERS/Florian Schulz/NTB Scanpi
VIL STOPPE OLJEBORING: Greenpeaces kampanje for å beskytte Arktis har passerte 5 millioner underskrifter siden oppstarten under miljøtoppmøtet i Rio i 2012. Foto: REUTERS/Florian Schulz/NTB Scanpi Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Greenpeaces kampanje for å beskytte Arktis har passerte 5 millioner underskrifter siden oppstarten under miljøtoppmøtet i Rio i 2012.

- Vi er utrolig glade for å ha nådd målet om fem millioner støttespillere på så kort tid. Statoil og Norge er blant de mest aggressive i jakten på den arktiske oljen, og dette er en tydelig beskjed til dem og andre oljeselskaper om at verden holder øye med hva de gjør der oppe, sier leder Truls Gulowsen i Greenpeace Norge.

Organisasjonen har opplevd at støtten til kampanjen vokste kraftig mens de 30 Greenpeace-aktivistene satt fengslet i Russland i høst, etter en miljøprotest mot russiske Gazprom, som er det første oljeselskapet til å utvinne olje fra Arktis.

Målet til Greenpeace er at området rundt Nordpolen gjøres til et felles, globalt naturreservat og beskyttes mot skadelig industri.

- Dette er olje som verken naturen eller klimaet har råd til at vi henter opp. Hvis vi får en oljeulykke i eller ved isfylte farvann, kan det få dramatiske konsekvenser for dyrelivet og bli så godt som umulig å rydde opp. Vi kan ikke gamble med disse verdiene, sier Gulowsen.

(NTB)