- Det kan gå mot en ny kald krig

FNs visegeneralsekretær advarer. I dag er det skjebnemøte om krisa i Ukraina.

BEKYMRET:  FNs visegeneralsekretær uttryker bekymring for at vi kan gå mot en situasjon lik den kalde krigen. Foto:AP Photo/Anders Wiklund/NTB Scanpix
BEKYMRET: FNs visegeneralsekretær uttryker bekymring for at vi kan gå mot en situasjon lik den kalde krigen. Foto:AP Photo/Anders Wiklund/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag møtes Ukraina, Russland, USA og EU til firemaktsmøte i Genève.

Ukrainas utenriksminister Andrij Desjtsjytsja og Russlands utenriksminister Sergej Lavrov skal delta i samtalene sammen med USAs utenriksminister John Kerry og utsendinger fra EU.

Vesten anklager Russland for å ha støttet de prorussiske aktivistene den østlige delen av Ukraina. Russland nekter for at de er innblandet i uroen i øst, og mener Vesten må ta ansvar for å hindre en ny borgerkrig i Ukraina.

Kald krig FNs visegeneralsekretær Jan Eliasson sier til Svenska Dagbladet at han er bekymret for at krisa skal føre til liknende tilstander som under den kalde krigen.

- Etter den kalde krigen har det vært en stadig utvikling med å ha en åpen dialog mellom det vi tidligere kaldte øst og vest. Om vi går inn i et mønster hvor vi stopper denne dialogen og alle forsøk på en global løsning, og i stedet gjør dette i en form for kald krig-konstellasjon, så vil vi få store problemer, sier Eliasson til avisa.

Han mener firemaktsmøtet som skal foregå i dag er den beste løsningen for øyeblikket.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer