Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Det kan gå mot masseoppsigelser i Storebrand

Storebrand kan komme til å kutte hvert tiende hode. Kostnadskontroll er essensielt for å generere resultater.

Odd Arild Grefstad:  Har økt antall ansatte. Nå ligger det an til kostnadsbesparelser. Foto: Iván Kverme, Finansavisen.
Odd Arild Grefstad: Har økt antall ansatte. Nå ligger det an til kostnadsbesparelser. Foto: Iván Kverme, Finansavisen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Storebrand-sjef Odd Arild Grefstad gikk fra drøyt 2.100 årsverk i 2013 til 2.200 i 2014. Ifølge Finansavisen mener Nordea-analytiker Thomas Svendsen at en reduksjon uunngåelig.

Kostnadskontroll Grefstad slo fast følgende overfor analytikere og investorer under kapitalmarkedsdagen i slutten av november i fjor: «Kostnadskontroll er essensielt for å generere resultater.»

Ledelsen mente at kostnadene maksimalt skal utgjøre 60 prosent av inntektene, skriver Finansavisen onsdag. Samtidig utropte Grefstad at den viktigste jobben er å forberede selskapet for det nye solvensregelverket, og rebalansere driften slik at den inneholder mindre garanterte produkter.

Analytikerens dom Nå mener analytiker Thomas Svendsen i Nordea Markets at det er på høy tid med besparinger.

- I 2014 økte antallet ansatte med ganske heftige 4,4 prosent i Storebrand. Og kostnadene økte med 6 prosent i første halvår i år. Basert på analysen vi har gjort mener vi det er rom for å kutte kostnader med om lag 300 millioner kroner, tilsvarende 10 prosent av de løpende kostnadene, sier Svendsen til Finansavisen.

Billig aksje? Svendsen skriver i analysen at kuttene vil medføre en reduksjon på 10 prosent av antall ansatte i Storebrand.  Han har tidligere sagt at aksjen er «dirt-cheap», og gjentar kjøpsanbefalingen i analysen. Kursmålet er fortsatt 47 kroner.

Konsernsjef Grefstad svarte ikke på Finansavisens henvendelse.

Flere nyheter Sjefanalytiker om boligprisene: - Vi kan godt få et prisfall
Boligkjøperne har blitt mer kresne
Prisene på borettslagsboliger er uendret
- Beste hyttemarked på ti år

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!