- Det kan gå på akkord med verdiene vi var stolte av i tiden etter 22. juli

Hadia Tajik (Ap) advarer mot skjerping av terrorforherligelseslover.

ADVARER: Ubaydullah Hussain ble i dag frikjent for oppfordring til terror. Umiddelbart etter frifinnelsen ba toneangivende justispolitikere om at man måtte diskutere en lovendring. En slik lovendring ønsker ikke lederen for justiskomiteen på Stortinget, Hadia Tajik (Ap). Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
ADVARER: Ubaydullah Hussain ble i dag frikjent for oppfordring til terror. Umiddelbart etter frifinnelsen ba toneangivende justispolitikere om at man måtte diskutere en lovendring. En slik lovendring ønsker ikke lederen for justiskomiteen på Stortinget, Hadia Tajik (Ap). Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ubaydullah Hussain ble i dag frikjent for oppfordring til terror. Umiddelbart etter frifinnelsen ba toneangivende justispolitikere om at man måtte diskutere en lovendring.

En slik lovendring er ikke lederen for justiskomiteen på Stortinget, Hadia Tajik (Ap), en tilhenger av.

Meningsmartyrer - Jeg uttaler meg ikke om enkeltsaker i rettssystemet. Men på prinsipielt grunnlag er det ingen tvil om at forherligelse av terror er uakseptabelt. Det det er tvil om, er om vi bekjemper denne type ytringer best med straff og dom, eller om det bare har motsatt effekt ved å gjøre dem til meningsmartyrer, sier Tajik til Dagbladet.

- Trusler om, oppfordring til og psykisk medvirkning til terror er allerede straffbart. Spørsmålet som gjenstår er om ekstreme politiske ytringer skal være forbudt eller ikke, påpeker hun.

- Jeg vil mane til varsomhet, et slik forbud vil trolig ikke ha den effekten vi ønsker på de miljøene vi vil kvitte oss med. Det kan også gå på akkord med verdiene vi vil at landet vårt skal være bygget på, og som vi var stolte av i tiden etter 22. juli.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer