- Det kan ha vært en guttestrek

Svensk politi står uten spor etter personen som natt til i går drepte Carolina Johansson (10) og skadet venninnen hennes. Politiet ser ikke bort i fra at det kan dreie seg om en guttestrek som gikk forferdelig galt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet har verken beskrivelse eller profil av gjerningsmannen som står bak det brutale drapet i Sverige i går natt. Heller ikke drapsvåpenet skal være funnet.

- Akkurat nå står vi på rute null, sa kriminalkommisær Lennart Lorentz på en pressekonferanse i kveld. Politiet antar at morderen bor i området, og ser ikke bort i fra at det kan dreie seg om en guttestrek.

- Vi arbeider blant annet etter den hypotesen, sa spaningsleder Stig Svensson på pressekonferansen.

Så ingenting

Barna som teltet sammen med Carolina har ikke kunnet fortelle politiet hvordan gjerningsmannen så ut.

- Det gikk så fort at jeg ikke rakk å våkne engang, skal en av jentene som var med på teltturen ha sagt.

Denne jenta skal ifølge avisa Expressen tidligere i dag ha blitt utpekt som et sentralt vitne i drapssaken, fordi hun skal ha sett en person i området der barna teltet kvelden før drapet skjedde. Samme person så hun igjen neste dag innenfor politiets sperringer.

35-åring sjekket ut

Nå har imidlertid politiet kommet i kontakt med den 35 år gamle mannen som de har vært på jakt etter siden i går, og han skal være sjekket ut av drapssaken.

- Vi har ingen mistenkte og ingen er pågrepet i denne saken, sa en representant for politiet i Orrefors under en pressekonferanse i ettermiddag.

Den svenske rettspsykiateren Lars Lidberg sier til avisa Aftonbladet i dag at drapet i teltet ikke var en slump.

- Morderen kan ha blitt inspirert av drapene i Norge i forrige uke, sier Lidberg. - Trolig har gjerningsmannen spanet inn barna tidligere på kvelden og ventet til de sovnet.