«Det kan hende det har vært en torpedo i kårboligen»

FROGNER (Dagbladet): Kriminalpolitiet erkjenner at trippeldrapet ikke er oppklart, og at ukjente gjerningsmenn kan stå bak likvideringene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det kan godt hende det har vært en torpedo i kårboligen, forklarer politiavdelingssjef Asbjørn Hansen.

Som siste vitne i Nes herredsrett i går forsvarte Orderud-sakens etterforskingsleder politiets arbeid med trippeldrapet.

- Etterforskingen kunne sikkert vært bedre, men jeg synes ikke det er så mange løse tråder igjen etter oss, sa Hansen.

Uenighet

Hansen avslørte at det hadde vært uenighet om når etterforskingen i saken skulle avsluttes. Politimester Jørgen Høydahl sendte saken til statsadvokaten - mot Hansens råd. Resultatet ble at statsadvokaten sendte saken tilbake med ordre om videre etterforsking.

- Det overrasket ikke meg, sa Hansen.

Sentralt i saken er det påståtte våpenbyttet mellom Per Orderud og Lars Grønnerød i april 1999. Et vitne forklarte han så Lars' revolver hjemme hos Lars, og at Lars forklarte ham at han hadde byttet revolveren mot en Ruger pistol.

- Lars sa ikke hvem han hadde byttet med, sa vitnet, som er våpenkyndig og støtter Lars' forklaring om våpenbyttet.

Privatetterforsker

Privatetterforsker Harald Olsen, som er engasjert av Veronica og Per Orderud, hadde mye å utsette på etterforskingen:

- Det er mye informasjon politiet ikke har fått, og det er opplysninger som ligger åpent der politiet ikke har gått videre. Dette er fryktelig uheldig, sa han.

Etter hvert kom det fram at Olsen ikke hadde noe å tilføre retten. Han ble avbrutt fire ganger av dommerne. Til slutt ble hele vitnemålet en tålmodighetsprøve for alle parter.

SISTE VITNE: - Etterforskningen kunne sikkert vært bedre, men jeg synes ikke det er så mange løse tråder igjen etter oss, sa Orderud-sakens etterforskningsleder Asbjørn Hansen i går.