- Det kan ikke festes lit til SOS Rasisme

Det statlige Fordelingsutvalget mener nå det er liten grunn til å stole på SOS Rasismes medlemsregister.

- MISTENKELIGE UNDERSKRIFTER: Det statlige Fordelingsutvalget har fattet mistanke ved flere punkter i medlemsregistrene til SOS Rasisme og hovedkasserer Kjell Gunnar Larsen (bildet). Foto: Jacques Hvistendahl/Dagbladet
- MISTENKELIGE UNDERSKRIFTER: Det statlige Fordelingsutvalget har fattet mistanke ved flere punkter i medlemsregistrene til SOS Rasisme og hovedkasserer Kjell Gunnar Larsen (bildet). Foto: Jacques Hvistendahl/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det kommer fram av en møteprotokoll Dagbladet har fått utlevert.

Ifølge denne er medlemmer oppført med andres håndskrift på verveskjemaer. Samtidig kreves det at nye tusener av medlemmer slettes.

Les Dagbladets avsløringer om SOS Rasisme

Ulik håndskrift Den flengende kritikken kommer etter et kontrollbesøk ved SOS Rasismes kontor i Haugesund 18. oktober hvor utvalgets leder Ingrid Bergum deltok.

Utvalget gikk blant annet gjennom en rekke verveskjemaer i SOS Rasismes arkiv. 

«Ved å se på håndskriften, fant utvalget at familiemedlemmer flere ganger var påført av andre enn hovedmedlemmet. Flere ganger så det ut til at også informasjonen om hovedmedlemmet selv var påført verveskjemaene av andre enn den som ble vervet.», skriver utvalget.

I tillegg skal en rekke medlemmer bare være oppført med fornavn og «en indikasjon på fødselsår», ifølge referatet.

SOS Rasisme har allerede måttet slette 16 000 medlemmer, nesten halvparten av medlemsmassen, fra sine støttesøknader for 2011 etter krav fra Fordelingsutvalget. Nå kreves det at de sletter ytterligere tusenvis av personer. Dette gjør granskingen av medlemsjuks og misbrukt statsstøtte til den største saken av denne typen på mange år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer