- Det kan ikke kan være uklarheter om hvordan offentlige midler er brukt

Stortingspolitikerne krever tydelig svar på Slottets pengebruk, før de skal bevilge mer penger i nytt statsbudsjett.

FÅR KRITIKK: Kongehuset får kritikk for hvordan penger er brukt i strid med ordlyden i statsbudsjettet over flere år. Her under Stortingets åpning denne uka. Hoffsjef Gry Mølleskog, kong Harald, dronning Sonja og kronprins Haakon forlater Stortinget. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
FÅR KRITIKK: Kongehuset får kritikk for hvordan penger er brukt i strid med ordlyden i statsbudsjettet over flere år. Her under Stortingets åpning denne uka. Hoffsjef Gry Mølleskog, kong Harald, dronning Sonja og kronprins Haakon forlater Stortinget. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag avdekker Dagbladet at hoffets vedlikeholdsarbeider på kongefamiliens private eiendommer er større enn tidligere kjent.

Personer med tilknytning til hoffet og kjennskap til arbeidene har valgt å fortelle Dagbladet om en rekke ulike arbeider, til tross for at Slottet ikke har ønsket å gi ut full oversikt.

Nå etterlyser stortingsrepresentant Jan Frederik Grøvan (KrF) i Kontroll- og konstitusjonskomitéen svar på hvor mye penger Det kongelige hoff har brukt på vedlikehold av de kongeliges private eiendommer over flere år.

- Det er viktig at man nå redegjør for hvordan pengene er brukt. Det kan ikke være uklarheter om hvordan offentlige midler er brukt, sier Grøvan.

I regjeringen er Jan Tore Sanner (H) ansvarlig statsråd for Stortingets kongehus-bevilgninger. Grøvan vil ha en redegjørelse torsdag, når statsbudsjettet legges fram.

- Kommer det ikke tydelige svar og en gjennomgang av pengebruken fra statsråd Sanner (H) i anledning statsbudsjettet som legges fram denne uka, vil det komme spørsmål fra oss på Stortinget, sier Grøvan.

En person tilknyttet hoffet peker på inntrykket av en slapp oppfølging fra Stortinget, som årsak til at pengebruken har sklidd ut på Slottet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer