«Det kan ikke være slik at det bare er statsminister Kjell Magne Bondevik som kan bli sykmeldt på grunn av en depressiv tilstand».

I dag skal saken hennes opp for landets høyeste domstol, men selv greier hun ikke å være tilstede som tilhører i retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TRONDHEIM (Dagbladet): Saken vakte sterk oppsikt da den gikk for lagmannsretten og følges nøye av dommere og advokater i hele landet. Høyesterett skal avgjøre om den drapsdømte stemora hadde gyldig forfall, da hun holdt seg borte fra Frostating lagmannsrett i vinter.

Retten godtok ikke sykmeldingene fra legene som hadde vurdert helsa hennes. Da kvinnen møtte fram i retten, var hun svak og avmagret.

Lagdommer Randi Grøndalen mente at kvinnen forsøkte å forhale rettsforhandlingene, og at hun selv, langt på vei, hadde bidratt til tilstanden hun var i.

Gråtende forlot stemora rettssalen, etter at dommeren først hadde truet med å kaste henne på dør.

Tre begjæringer om utsettelse ble avvist, og kvinnen ble dømt for forsettsettlig drap på stedatteren, uten at hun fikk forklare seg.

5. november 2002 ble en tre år gammel jente funnet død i sitt hjem i Trondheim. Stemoren, en 25 år gammel kvinne fra Østlandet, ble dømt til elleve års fengsel for forsettlig drap. Kvinnen fastholder at hun er uskyldig, og at det som skjedde var en ulykke. Hun hevder at barnet døde etter at de begge falt i kjellertrappa. Høyesterett skal avgjøre om Frostating lagmannsrett gjorde en saksbehandlingsfeil ved ikke å godta at kvinnen var for syk til å forklare seg i retten. Hvis dommerne kommer fram til at det ble begått en feil, kan lagmannsrettens fellende dom bli opphevet. Da må saken behandles på nytt i lagmannsretten, og en ny jury vil ta standpunkt til skyldspørsmålet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer