Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Det kan ikke vare evig, for jeg vil jo ikke leve slik

Men ikke alle vil forlate «Teltbyen» i skyggen av Manhattan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I Ocean Country i New Jersey, en times kjøring fra Manhattan og New York City, ligger den lille teltleiren som kalles Tent City, eller Teltbyen på norsk.

Her bor omlag 80 mennesker, i likhet med 5000 andre i over 100 lignende amerikanske teltbyer som har reist seg under finanskrisen, ifølge estimater.

Få tilbud Nyhetsbyrået Reuters har besøkt Teltbyen, og møtt menneskene som har søkt sammen der. Pastor Steven Brigham er den som grunnla teltbyen da han forstod at hjemløse i hans område ikke hadde andre muligheter.

- Det er ingen mottak eller andre muligheter for hjemløse i Ocean Country, så derfor har menneskene her innsett at de må slå ring rundt det eneste stedet de kan kalle et hjem. Og det er Teltbyen, sier han.

Alvorlig problem Mange av innbyggerne havnet her da de mistet jobben under finanskrisen. Bygningsarbeider Angelo Villanueva er en av dem.

- Jeg kan ikke tenke på at dette skal vare evig. Jeg vil jo leve slik. Jeg vil jo ha en leilighet - ha det jeg hadde. En bil, og en leilighet. Dette kan bare være midlertidig, sier han.

Pastor Brigham er klar på at myndighetene i USA er nødt til å ta problemene på alvor.

- Vi har et voksende problem. Stadig flere blir hjemløse, og vi må håndtere dette langt mer aktivt for å snu trenden.

Vil ikke flytte Men ikke alle ser på Teltbyen som et onde. Ekteparet Marylyn og Michael Berenzweig flyttet til Teltbyen for tre år siden.

- Vi har ikke angret i det hele tatt. Vi liker oss her. Det er ikke perfekt, men ingenting er jo perfekt, sier Marylyn.

- Hva betyr hjemløs? Er sjelen din hjemløs eller er kroppen din et hyggelig og konfortabelt sted? Vi bor her ute omgitt av trær, sier han.

Men naboene er slett ikke glade for den voksende teltbyen, og vil ha den vekk. Nå har også de lokale myndighetene satt i gang tiltak for å få innbyggerne et bedre og mer permanent botilbud.

Da vil ekteparet Berenzweig flytte videre til en ny teltby. Og gjøre den til sitt nye hjem, melder Reuters.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!