SYK PÅ CRUISE: En nordmann som ble syk på cruise ble først sendt med helikopter til Mexico, ambulansefly til Florida og deretter fly til Norge. Totalbeløpet havnet på 2,4 millioner kroner. Illustrasjonsfoto av cruiseskipet Splendor. Illustrasjonsfoto: AFP/Scanpix
SYK PÅ CRUISE: En nordmann som ble syk på cruise ble først sendt med helikopter til Mexico, ambulansefly til Florida og deretter fly til Norge. Totalbeløpet havnet på 2,4 millioner kroner. Illustrasjonsfoto av cruiseskipet Splendor. Illustrasjonsfoto: AFP/Scanpix Vis mer

Det kan koste millioner om du blir syk eller velter på sykkelen på ferie

Nordmann syk på cruise ble sendt med helikopter til Mexico, ambulansefly til Florida og fly til Norge - utgiftene havnet på 2,4 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Forsikringsselskapet Gjensidige fikk alene inn meldinger om over 9000 skader i sommer.

Utbetalinger etter reiseskader har økt med over 30 prosent i sommer i forhold til sommeren 2010, viser en oppsummering selskapet har gjort for sommermånedene juni og juli.

- Reiser som aldri før - Det er spesielt ved utgifter ved sykdom det har eksplodert voldsomt. Utgifter ved sykdom på reise økte med over 80 prosent, forteller informasjonssjef Bjarne Rysstad i Gjensidige til Dagbladet.

Informasjonssjef Rysstad i Gjensidige mener økningen skyldes at nordmenn reiser som aldri før.

- Vi har også med oss mye verdier. Mange velger å ta med PC og andre verdisaker. Utbetalinger etter mistet reisegods har økt med over 25 prosent, sier han.

Rysstad mener dette viser hvor viktig det er å ha reiseforsikring. Rundt 20 prosent av alle nordmenn har ikke reiseforsikring.

Dyrt uten reiseforsikring En enkel måte å sikre seg reiseforsikring er å bestille reisen med kredittkort, men Rysstad anbefaler folk å sjekke ut hva de ulike forsikringsselskapene tilbyr.

- Det er en del variasjoner når det kommer til reiseforsikring. Det kan være lurt å ha en dialog med forsikringsselskapet for å tilpasse en forsikring som passer deg. For eksempel om du liker risikosport eller lignende, så kan man velge et tillegg som dekker det.

For dersom du blir syk eller velter på sykkelen, kan det bli veldig dyrt dersom du ikke har reiseforsikring.

Forsikringsselskapene som Gjensidige, Europeiske og Tryg dekker ubegrenset utgifter med akutt sykdom, ulykke eller dødsfall på reisen. Kredittkortselskapene har en gjennomsnittlig grense på 600 000 kroner.

Millionbeløp Rysstad gir følgende eksempler på forsikringssaker som har endt på et høyt beløp:

• En eldre mann ble alvorlig syk på cruise i Karibia. Han ble først fraktet med helikopter til et sykehus i Mexico, men på grunn av manglende ekspertine og godt nok utstyr, ble han sendt med ambulansefly til Florida. I Florida lå han på sykehus i rundt en måned før han ble sendt hjem til Norge ledsaget av lege og sykepleier.

Totale utgifter havnet på totalt 2,4 millioner kroner.

• En kvinne i 30-årene veltet på sykkelen på reise i Sør-Amerika og ble alvorlig skadd. Kvinnens mor og et annet famileimedlem reiste fra Norge for å være hos henne. Kvinnen lå på sykehus i om lag en og en halv måned før det var mulig å frakte henne hjem i ambulansefly.

Totale utgifter havnet på totalt 1,2 millioner kroner (en del av kostnadene utgjør reise og opphold for pårørende).

I begge tilfellene var egenandelen på null.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer