Påsketrafikken:

- Det kan lønne seg å vente til i kveld med å dra fra fjellet

Det er ventet mye trafikk i dag også, og Veitrafikksentralen oppfordrer alle trafikanter om å beregne god tid.

PÅ VEI HJEM: Påskens siste dag er av erfaring en dag med mye trafikk. At det er glitrende vær på fjellet kan ha medført at mange har ventet så lenge som mulig med å reise hjem - som igjen kan gi store køer i dag. Arkivfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix
PÅ VEI HJEM: Påskens siste dag er av erfaring en dag med mye trafikk. At det er glitrende vær på fjellet kan ha medført at mange har ventet så lenge som mulig med å reise hjem - som igjen kan gi store køer i dag. Arkivfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I går var det kø på E16 i ni timer, ifølge BA, og på det lengste sto køen nesten fra Stanghelle til Arna, som et er en distanse på over tre mil.

Hvordan trafikken i forbindelse med påskehjemfarten blir i dag, 2. påskedag, er det vanskelig å forutsi. ​Trafikkoperatør Ove Amundsen ved Vegtrafikksentralen Vest regner imidlertid med at den blir betydelig.

- Må stå i kø

- Det var flere som dro hjem i går, men vi forventer at det er mange som har ventet til i dag, ettersom det har vært så nydelig vær på fjellet denne påsken, sier Amundsen til Dagbladet.

Han tilføyer:

- Alle som er på hytta vet jo hva de kjører til. Man må stå i kø, fordi det er påske.

Også på Østlandet var det mye trafikk i går, ifølge trafikkoperatør Tale Eikeset ved Veitrafikksentralen Øst. Det var først i rundt 23-00-tida at det roet seg på veiene, ifølge henne.

- Hvordan trafikken blir i dag er det fortsatt vanskelig å si noe sikkert om, men det kan nok tenkes at en del påsketurister har ventet med å dra hjem til i dag, sier Eikeset til Dagbladet.

- Kan lønne seg å vente

Om det blir kø, hvor det bli kø, og når det blir kø, er også umulig å svare på så tidlig, ifølge trafikkoperatøren, men hun sier at de av erfaring vet at trafikken ofte er mindre seint på kvelden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer