Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Påsketrafikken:

- Det kan lønne seg å vente til i kveld med å dra fra fjellet

Det er ventet mye trafikk i dag også, og Veitrafikksentralen oppfordrer alle trafikanter om å beregne god tid.

PÅ VEI HJEM: Påskens siste dag er av erfaring en dag med mye trafikk. At det er glitrende vær på fjellet kan ha medført at mange har ventet så lenge som mulig med å reise hjem - som igjen kan gi store køer i dag. Arkivfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix
PÅ VEI HJEM: Påskens siste dag er av erfaring en dag med mye trafikk. At det er glitrende vær på fjellet kan ha medført at mange har ventet så lenge som mulig med å reise hjem - som igjen kan gi store køer i dag. Arkivfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I går var det kø på E16 i ni timer, ifølge BA, og på det lengste sto køen nesten fra Stanghelle til Arna, som et er en distanse på over tre mil.

Hvordan trafikken i forbindelse med påskehjemfarten blir i dag, 2. påskedag, er det vanskelig å forutsi. ​Trafikkoperatør Ove Amundsen ved Vegtrafikksentralen Vest regner imidlertid med at den blir betydelig.

- Må stå i kø

- Det var flere som dro hjem i går, men vi forventer at det er mange som har ventet til i dag, ettersom det har vært så nydelig vær på fjellet denne påsken, sier Amundsen til Dagbladet.

Han tilføyer:

- Alle som er på hytta vet jo hva de kjører til. Man må stå i kø, fordi det er påske.

Også på Østlandet var det mye trafikk i går, ifølge trafikkoperatør Tale Eikeset ved Veitrafikksentralen Øst. Det var først i rundt 23-00-tida at det roet seg på veiene, ifølge henne.

- Hvordan trafikken blir i dag er det fortsatt vanskelig å si noe sikkert om, men det kan nok tenkes at en del påsketurister har ventet med å dra hjem til i dag, sier Eikeset til Dagbladet.

- Kan lønne seg å vente

Om det blir kø, hvor det bli kø, og når det blir kø, er også umulig å svare på så tidlig, ifølge trafikkoperatøren, men hun sier at de av erfaring vet at trafikken ofte er mindre seint på kvelden.

- Det er alltid færre biler på veiene på kvelden, så om man har mulighet til å vente, kan det lønne seg. Av erfaring vet vi at køene pleier å avta i 19.00 - 20.00-tida, sier hun.

Utover det oppfordrer de to trafikkoperatørene alle som skal kjøre hjem om å beregne god tid, kjøre forsiktig, holde avstand, samt følge med på trafikkmeldinger som kommer.

På dette kartet fra Statens vegvesen kan du klikke deg inn og sjekke forholdene på strekningen du skal ut på, uansett hvor i landet.

Og her er tilgjengelige webkameraer.​​

​Fine forhold
​Og om man følger disse rådene, bør det gå greit å komme seg hjem i dag, tror de. For det er gode forhold på veiene, både i Vest og i Øst, ifølge Vegtrafiksentralen

- Det er tørt og fint, sier Amundsen i Vest.

- I Øst er det ingen stengte veier, men bare og tørre veier, tilføyer Eikeset i Vest, som tilføyer at man av erfaring vet at det ofte danner deg køer i Lillehammer og Elverum.​​

Åpner veier i nord

I Nord-Norge har det derimot vært mange stengte veier denne påska, anslagsvis 30, ifølge Vegtrafikksentralen Nord. En rekke snøskred har gjort det umulig å ta seg fram, og enkelte bygder har blitt fullstendig isolert som følge av dette.

Nå ser det heldigvis bedre ut for dem som ønsker å ta seg ut på veiene, forteller trafikkoperatør Kristin Jullumstrø ved Veitrafikksentralen Nord.

- Det begynner å kaldere og tryggere her nå. Mange skred har blitt utløst, både naturlig og via sprenging, og selv om ikke alt er ferdig, er det meste nå ryddet opp, sier Jullumstrø til Dagbladet.

Det vil bli kolonnekjøring enkelte steder, ifølge Jullumstrø, som oppfordrer trafikanter å følge med på deres nettsider 175.no.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!