MER AV DETTE: Om meteorologenes prognoser slår til blir det lange perioder med sol og temperaturer opp mot 30 grader på Sør- og Østlandet neste uke.   Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
MER AV DETTE: Om meteorologenes prognoser slår til blir det lange perioder med sol og temperaturer opp mot 30 grader på Sør- og Østlandet neste uke. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

- Det kan nærme seg 30 grader neste uke

Tross noe bygeaktivitet er det ventet lange perioder med pent vær - så å si i hele landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er ventet en del bygeaktivitet Østafjells både i dag og til dels på fredag. Men til helga er det en bedring i sikte, forteller vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Siri Wiberg Horjen.

- Når det kommer til helga er det ventet ganske bra vær. Det er fortsatt utrygt for enkelte byger, men det ser også ut som det kommer lange perioder med pent vær, sier Wiberg Horjen til Dagbladet.

Også blir det varmt.

- Nærmer seg 30 grader - Ja, nå er det ventet høye temperaturer. De vil ligge mellom 22 og opp mot 26, 27, 28 grader de neste dagene. Det blir gradvis stigende fram til onsdag neste uke.

- Betyr det at det kan bli varmere enn 28 grader?

- Det er fortsatt litt tidlig å si, men det kan nærme seg 30 grader ut i neste uke, ja.

Samme værtype i hele Norge Bortsett fra at det er Østafjells som denne gangen ser ut til å stikke av med de høyeste temperaturene, er det ifølge Wiberg Horjen små forskjeller i værtypen som preger landet neste uke.

- Hele landet vil få mye av den samme værtypen, med bygeluft og perioder med pent vær, sier hun.

- Det er kommet varmere luft i Nord-Norge, som vil vedvare de neste dagene, mens temperaturene ser ut til å synke noe igjen i helga.

- Også på Vestlandet er det ventet bygeluft, men her vil temperaturene gradvis stige.

- Og i Midt-Norge ser vi samme tendensen; lokal bygeaktivitet og perioder med pent vær, sier meteorolog Wiberg Horjen.

Brannfare Meteorologisk institutt advarer om at det er stor gress-, lyng og skogbrannfare flere steder i landet, inntil det kommer nedbør av betydning.

Ifølge yr.no blir helgeværet slik:

BADETEMPERATURER: Om badeannet fortsatt er noe kaldt, viser i alle fall meteorologenes prognoser ut til at lufta blir svært varm i store deler av landet neste uke. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
BADETEMPERATURER: Om badeannet fortsatt er noe kaldt, viser i alle fall meteorologenes prognoser ut til at lufta blir svært varm i store deler av landet neste uke. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

• Sør-Norge: Skiftende bris. Perioder med pent vær, men også lokale regnbyger, vesentlig i indre strøk. Litt lavere temperatur i Trøndelag, ellers litt stigende temperatur.

• Nord-Norge: Bris mellom nordvest og nordøst. Enkelte regnbyger, søndag etter hvert opphold og perioder med pent vær. Lavere temperatur.

• Spitsbergen: Sørvestlig eller skiftende bris. Stort sett oppholdsvær. Omtrent uendret temperatur.

Også blir neste uke, fram til og med torsdag, slik:

- For det meste rolige vindforhold i hele landet. På Spitsbergen kan det komme litt regn av og til. I resten av landet ventes perioder med pent vær, men også lokale regnbyger, vesentlig i indre strøk. Omtrent uendret temperatur i hele landet, skriver yr.no.

• Sjekk været i Drammen, Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Kristiansand, Fredrikstad, Tromsø, Sandnes, Tønsberg, Sarpsborg eller hvor som helst på db.no/vaer