IKKE OPTIMISTISK: Det kan ta 10-20 år før Hellas greier å komme seg etter den økonomiske krisen, mener sjefen for Den europeiske investeringsbanken (EIB), Werner Hoyer. Foto: AFP / NTB Scanpix
IKKE OPTIMISTISK: Det kan ta 10-20 år før Hellas greier å komme seg etter den økonomiske krisen, mener sjefen for Den europeiske investeringsbanken (EIB), Werner Hoyer. Foto: AFP / NTB ScanpixVis mer

- Det kan ta 20 år før Hellas kommer seg

Mener sjefen for Den europeiske investeringsbanken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det kan ta 10-20 år før Hellas greier å komme seg etter den økonomiske krisen, mener sjefen for Den europeiske investeringsbanken (EIB), Werner Hoyer.

- Gjenreisningsprosessen vil ta ett eller to tiår, sier Hoyer i et intervju med den tyske avisen Berliner Zeitung.

Han kritiserer EU-politikerne for manglende mot under det siste EU-toppmøtet i desember. Han mener de unnlot å sørge for en større politisk integrasjon mellom EU-landene.

- Vi har redningsfondene fra ESM, og ESB-sjef Mario Draghi har kjøpt oss litt tid med sitt program for kjøp av statsobligasjoner som politikerne nå må ta i bruk, sier Hoyer.

ESM er en forkortelse for «den europeiske stabiliseringsmekanismen», mens ESB er forkortelse for Den europeiske sentralbanken.

(NTB)