Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Det kan ta flere uker før de pårørende får svar på hva som har skjedd med deres kjære

Identifiseringsarbeidet går sakte.

TREGT: Det kan ta uker å få identifisert alle ofrene etter Brussel-terroren, ifølge rettsmedisinerne som jobber med saken.

Tre dager etter terrorangrepene er ingen av levningene som er blitt fraktet fra bombeåstedene til likhuset blitt formelt identifisert. Foto: Jaques Hvistendahl / Dagbladet
TREGT: Det kan ta uker å få identifisert alle ofrene etter Brussel-terroren, ifølge rettsmedisinerne som jobber med saken. Tre dager etter terrorangrepene er ingen av levningene som er blitt fraktet fra bombeåstedene til likhuset blitt formelt identifisert. Foto: Jaques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det kan ta uker å få identifisert alle ofrene etter Brussel-terroren, ifølge rettsmedisinerne som jobber med saken.

Tre dager etter terrorangrepene er ingen av levningene som er blitt fraktet fra bombeåstedene til likhuset blitt formelt identifisert.

- Antallet ikke-identifiserte kropper er veldig, veldig eksepsjonelt, sier polititalsmann Michael Jonnois.

Identifiseringsarbeidet gjøres på et stort militærsykehus nord for Brussel, og rettsmedisinerne der har ofte få spor å gå etter, gjerne bare én kroppsdel. De bruker blant annet fingeravtrykk, tenner og DNA for å avgjøre identiteten til de drepte.

- Vi vil være hundre prosent sikre, vi kan ikke tillate oss selv å ha den minste tvil, sier Jonnois.

- En åpen katastrofe Prosessen kompliseres av at ofrene kommer fra flere forskjellige land. I tillegg er det vanskelig å kartlegge hvem som befant seg på flyplassen og T-banestasjonen hvor bombene gikk av.

- Det var en åpen katastrofe. Det fantes ikke noen liste over hvem som var på det toget eller på flyplassterminalen - det finnes ingen passasjerliste som etter et flykrasj, sier polititalsmannen.

Han sier at de samler inn lommebøker og smykker fra ofrene, og at de sjekker detaljer som vekt, høyde og hårfarge med pårørende.

Vond ventetid for pårørende Det møysommelige arbeidet fører til en lang og vond ventetid for familier fra hele verden som venter på en bekreftelse på om deres nærmeste er blant de 31 drepte.

- I går hadde vi rundt 30 personer her som lette etter familie. Ingen har blitt formelt identifisert så langt, prosessen er pågående, sier Ine Van Wumersch, som leder den belgiske identifiseringsenheten.

Leger, politifolk, psykologer og personell fra Røde Kors er disponible for å hjelpe folk som søker etter savnede slektninger.

Først når ofrene er sikkert identifisert vil levningene bli frigjort slik at familiene kan arrangere begravelser.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart