«Det kan umulig være sant, det må jo være noen som ikke bruker huet»

SV-leder Kristin Halvorsens reaksjon på arrestasjonen av Maria Amelie.

VARSLER OMKAMP: Kristin Halvorsen brukte talen sin på å både forklare hvorfor SV tapte slaget om å forhindre et utvisningsvedtak av Maria Amelie, og forklare hvorfor SV nå er med å hjelpe henne i å komme tilbake. Samtidig varslet hun at SV ikke har gitt seg på å få til en mykere asylpolitikk i regjeringen. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
VARSLER OMKAMP: Kristin Halvorsen brukte talen sin på å både forklare hvorfor SV tapte slaget om å forhindre et utvisningsvedtak av Maria Amelie, og forklare hvorfor SV nå er med å hjelpe henne i å komme tilbake. Samtidig varslet hun at SV ikke har gitt seg på å få til en mykere asylpolitikk i regjeringen. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det fortalte Kristin Halvorsen selv fra talerstolen under landsstyremøte.

SV har helt siden arrestasjonen av Maria Amelie 13.januar, kjempet knallhardt for en endring i asylpolitikken som også kunne hjulpet Maria Amelie til å få bli.

- Bruker ikke huet I dag møtte hun trøste sine egne etter det som er en delseier for SV i partiets voldsomme engasjement for 25-åringen.

- Jeg fikk en tekstmelding fra en partifelle på Lillehammer som kunne fortelle meg at Maria Amelie var blitt arrestert på trappa på Nansenskolen. Jeg må si at jeg tenkte at «det kan umulig være sant, det må jo være noen som ikke bruker huet»

- Det var Nansen som nettopp hjalp flyktingene. Det var nesten ikke mulig å regissere en arena med større politisk symbolikk, fortalte Halvorsen fra talerstolen om arrestasjonen utenfor selve Nansenskolen.

Tapte slaget Halvorsen måtte bruke lang tid på å forklare overfor sing egne hva SV nå har gått med på i Maria Amelie-saken, vel vitende om at mange i SV lenge har sett en mulighet for å samtidig myke opp asylpolitikken.

- Jeg forstår Maria Amelies skuffelse over at hun nå må reise ut først. Den diskusjonen har dreid seg om en mulighet for å skifte kø, sa Halvorsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer