KREVER FAREMO TAR GREP: Nestleder i SV,  Bård Vegar Solhjell krever at Grete Faremo tar grep overfor PST's håndtering av terrorsaken. Foto: Melisa Fajkovic / Dagbladet
KREVER FAREMO TAR GREP: Nestleder i SV, Bård Vegar Solhjell krever at Grete Faremo tar grep overfor PST's håndtering av terrorsaken. Foto: Melisa Fajkovic / Dagbladet Vis mer

- Det kan være at vi står overfor forsøk på å skjule ting fra PSTs side

Bård Vegar Solhjell mener regjeringen ikke lenger kan vente på og avvente 22. juli-kommisjonen i saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

SV mener regjeringen ikke lenger kan sitte i ro og avvente 22. juli-kommisjonen i saken om PST-sjef Janne Kristiansens håndtering av terrorsaken, både før og etter 22. juli.

- Avsløringene om PSTs ulike forklaringer er meget alvorlige, både for PST og Janne Kristiansen. Forklaringene sprer usikkerhet om hva som er riktig. Det kan være at vi står overfor forsøk på å skjule ting fra PSTs side, sier SVs parlamentariske leder, Bård Vegar Solhjell til Bergens Tidende.

- Jeg mener Grete Faremo må gripe fatt i dette på flere måter. Hun må kreve en fullstendig redegjørelse av PST om alle forhold knyttet til Global Shield-prosjektet, all kunnskap PST hadde om Anders Behring Breivik, og all diskusjon og alle vurderinger gjort av PST rundt dette, sier Solhjell.

- I Norge er det høyreekstreme miljøer som står bak all politisk vold i nyere tid. Jeg stiller meg spørsmålet om PST har prioritert dette høyt nok, fortsetter han.

Bergens Tidende skriver at de er kjent med at Solhjells krav til justisminister Grete Faremo er drøftet med partileder Kristin Halvorsen.

Bakgrunnen for saken er at PST-sjef Janne Kristiansen tre dager etter terrorangrepet sa at de ikke hadde lov til å registrere Anders Behring Breivik før terroren. Det er ikke riktig. Nå sier Politiets sikkerhetstjeneste til Bergens Tidende at de likevel kan registrere opplysninger om personer som kjøper kjemikalier som kan brukes til bomber.

(NTB)


Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer