- Det kan være flere skytedesperadoer

Politiet i Malmö frykter at det er flere gjerningsmenn.

FRYKTER FLERE GJERNINGSMENN: Börje Sjöholm fra kriminalpolitiet og visepolitimester Åsa Palmqvist på dagens pressekonferanse om de mange skyteepisodene i Malmö. Foto: Scanpix
FRYKTER FLERE GJERNINGSMENN: Börje Sjöholm fra kriminalpolitiet og visepolitimester Åsa Palmqvist på dagens pressekonferanse om de mange skyteepisodene i Malmö. Foto: ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||MALMÖ / OSLO (Dagbladet): Politiet kalte i dag inn til pressekonferanse i Malmö i forbindelse med «den nye Lasermannen», som har beskutt 15-17 innvandrere i byen det siste året.

SMS: - Morder løs Kommanderingssjef ved Malmöpolitiet, Borje Sjöholm, mante til ro, til tross for de dramatiske skytingene.

- Blant folk i Malmö går det nå en SMS om at det går en morder løs i Malmös gater, som skaper panikk og uro blant mange ungdommer. Det hevdes at denne SMSen er fra politiet, det stemmer ikke, sa Sjöholm.

Politiet etterlyser tips i saken.

- Akkurat nå har vi ikke så mye å gå på som vi skulle ønske denne saken. Vi ønsker flere tips, sier Sjöholm.

Jakter mystisk gjerningsmann Politiet arbeider nå med å lage en profil av hvem den mystiske gjerningsmannen kan være. Foreløpig tror de det er snakk om en mann fra 20-40 år.

- Det viktigste nå er å følge vanlige rutiner. Det farligste er å jakte skygger og spekulere. Det finnes ingen Wallander. Vår jakt på denne mannen består av masse papirarbeid. Vi registrere tips, og alt leses igjennom av minst tre personer.

Foto: Dagbladet
Foto: Dagbladet Vis mer

I går var det ytterligere to skytinger i Malmö. En 16 år gammel gutt ble beskutt mens han kjørte moped, mens to kvinner ble beskutt i sitt eget hjem. Politiet er usikre på om de to siste tilfellene har sammenheng med de 15 foregående skytingene.

- Kan være flere - Det er visse likheter i disse siste episodene med de tidligere, men det er også visse ulikheter. Det stemmer ikke helt med modus fra tidligere, men vi kan ikke utelukke det, sier Sjöholm.

Dermed kan det være snakk om flere gjerningsmenn, også «copycats» - der psykisk ustabile personer kopierer kriminelle handlinger som er i nyhetene.

- Det kan være flere gjerningsmenn. Når vi mistenker at det er flere gjerningsmenn, blir jo saken mye mer alvorlig, sier Sjöholm.

- Risiko for flere skyteepisoder Politiet frykter at gjerningsmannen skal fortsette helt til han blir tatt, samtidig kan den økte oppmerksomheten påvirke gjerningsmannen.

- Det er naturligvis en risiko for flere skyteepisoder. Vi vet ikke hva denne store oppmerksomheten gjør med gjerningsmannen. Hvis dette er en psykisk forstyrret person, er det vanskelig å si noe om hvordan han vil reagere, sier Sjöholm.

Dagbladet.no fulgte pressekonferansen direkte. Denne saken oppdateres.

- Det kan være flere skytedesperadoer