«Det knaser i kjevene hans, men tennene og hele tunga er intakt»

Politikvinne (34) forteller om dramatikken da makkeren ble brutalt slått ned og sparket.

BRUTALT SLÅTT NED: Den 33 år gamle politimannen ble brutalt slått ned og sparket mens han lå i bakken i mai i år. Foto: Vidar Bakken / dittoslo.no
BRUTALT SLÅTT NED: Den 33 år gamle politimannen ble brutalt slått ned og sparket mens han lå i bakken i mai i år. Foto: Vidar Bakken / dittoslo.noVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I mai i år ble en politikvinne (34) hjelpesløst vitne til at kollegaen hennes ble slått ned og brutalt sparket mens han lå nede i Hegdehausveien i Oslo. I et intervju med Politiforum forteller hun om voldsepisoden.

Til nettstedet forteller hun at det var mye mennesker i Hegdehausveien den aktuelle kvelden og at stemningen var amper.

Den skadde politimannen (33) var kledd i sivilt og hadde akkurat satt håndjern på en person da hendelsen skjedde. Han fikk et slag i hodet bakfra, og ble deretter sparket mens han lå på bakken. Hun stod omtrent en meter fra kollegaen da voldsepisoden skjedde.

- Det knaser i kjevene hans, men tennene er hele og tunga intakt. Han har et stort kutt i panna. Øyenbrynet henger ned over øyet, sier hun til Politiforum.

Kvinnen forteller at kollegaen traff en murkant med panna først og ble liggende urørlig og bevisstløs på bakken. Mens han ligger på bakken kommer en person løpende mot dem.

- Personen sparker ham uforståelig hardt i ansiktet. Jeg er ikke i tvil om at dette er med viten og vilje, sier politikvinnen.

Vidar Bakken, journalist i dittoslo.no, fulgte arbeidet til de to politifolkene den aktuelle natta, og ble også vitne til voldsepisoden.

Til dittOslo har han tidligere fortalt at det nesten så ut som et drapsforsøk, og at han ble vitne til at politikvinnen ga livreddende hjelp til kollegaen sin. Gjerningsmennene forsvant innen noen sekunder.

- Jeg fryktet at politimannen var død etter angrepet, sier han.

KAOTISK: Vidar Bakken ble vitne til angrepet på polititjenestemannen. Han er journalist hos Ditt Oslo, og tok bilder av hendelsen. Bakken beskriver situasjonen som kaotisk like etter politimannen ble slått ned. Foto: Vidar Bakken / dittoslo.no
KAOTISK: Vidar Bakken ble vitne til angrepet på polititjenestemannen. Han er journalist hos Ditt Oslo, og tok bilder av hendelsen. Bakken beskriver situasjonen som kaotisk like etter politimannen ble slått ned. Foto: Vidar Bakken / dittoslo.no Vis mer