Det koker i Kongsberg etter åpningen av nytt gigantmottak

- Hvis du spør Norges befolkning om de vil ha et asylmottak som nærmeste nabo, så er jeg ganske sikker på at alle vil si nei.

FORTVILER: Bråket om antall flyktninger på Raumyr mottak i Kongsberg fortsetter. Anita Sørnes og Martin Longva bor begge i umiddelbar nærhet til mottaket som kan ta imot inntil 1000 asylsøkere. Foto: Arne V. Hoem / Dagbladet
FORTVILER: Bråket om antall flyktninger på Raumyr mottak i Kongsberg fortsetter. Anita Sørnes og Martin Longva bor begge i umiddelbar nærhet til mottaket som kan ta imot inntil 1000 asylsøkere. Foto: Arne V. Hoem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Flere av naboene til det nye mottaket på Raumyr i Kongsberg er urolige for følgene av å få inntil 1000 flyktninger til kommunen, som fra før har i underkant av 27 000 innbyggere. 

Statsbygg omgjorde i fjor høst den gamle høyskolen på Raumyr til et gigantmottak med plass til 1000 asylsøkere, men kommunen satt seg imidlertid på bakbeina og satte et tak på 300 som krav for dispensasjon fra reguleringsbestemmelsene. Etter en klage fra Statsbygg, opphevet Fylkesmannen i Buskerud kommunens vedtak og ga Statsbygg fullt medhold i ønsket om bruksendring for inntil 1000 asylsøkere. Vedtaket fra Fylkesmannen er endelig, og kommunen har ikke adgang til å klage. 

«Koker» på Facebook For tre uker siden flyttet de første asylsøkerne inn på mottaket. Samtidig øker bekymringene til lokalbefolkningen tilsynelatende i takt med antallet beboere på mottaket, som nå har rundet 200. 

Mange av motstanderne av det nye mottaket har organisert seg på den lukkede Facebook-gruppa «Nei til 1000 flyktninger på Raumyr», der det tidvis koker i kommentarfeltet. Blant annet oppfordres kvinner og jenter til å gå til anskaffelse av selvforsvarsspray.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer