- Det koker i partiet

Flere fylkesledere kritiserer ledelsen i Frp for å ha tatt for lett på Birkedalsaken, og krever at ledelsen går av.

Oslo 20110324. Geir Mo , Siv Jensen og Per Sandberg sammen om forklaringer  og tåkelegging av Birkedal saken. Foto: Jacques Hvistendahl
Oslo 20110324. Geir Mo , Siv Jensen og Per Sandberg sammen om forklaringer og tåkelegging av Birkedal saken. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Flere ledere av fylkeslag i Fremskrittspartiet og ungdomsorganisasjonen Fremskrittspartiets Ungdom kritiserer ledelsens håndtering av overgrepssiktelsen mot Frp-topp Trond Birkedal.

Flere mener at generalsekretær Geir Mo og partileder Siv Jensen må gå hvis de har visst om sex-anklagene og ikke gjort noe med det.

- Grasrota er rystet - Hvis det er tilfelle at enkeltpersoner i partiet har kjent til straffbare handlinger og ikke har gjort noe med det, så er ikke partiet tjent med at de fortsetter som ansatte i partiet. Jeg mener at politikere skal være ærlige og er opptatt av partiets ve og vel. Partiet må gå foran enkeltpersoner, sier fylkesleder Lars Lindskog i Telemark Frp til Dagbladet. 

En fylkesleder forteller at nå koker det i partiet.

- Det mildt sagt koker mot partiledelsen fra grasrota i partiet. Flere mener at Geir Mo må være ferdig. Han visste om overgrep mot en mindreårig uten at han gjorde noe med det. Det ryster grasrota i partiet, sier vedkommende og fortsetter:

- Det farligste for Frp nå er ikke Birkedalsaken i seg selv, men ledelsens håndtering. Den vil skape total splittelse hvis ledelsen fortsetter den kursen de har tatt. Alle jeg har snakket med slakter ledelsen. Jeg har ikke hørt om noen som er fornøyd med håndteringen, sier vedkommende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer