Per (27) i et terror- og coronarammet Frankrike:

- Det koker utenfor

Etter terrorangrepet mot Notre-Dame-kirken i Nice torsdag, skildrer Per Søreide Senstad (27) et Frankrike der terror er blitt mer normalisert. Han stålsetter seg for en ny coronanedstenging.

I PARIS: - Det jo trist at terrorangrep på en eller annen måte har blitt vanlig, noe man ikke reagerer noe særlig på, sier norske Per Søreide Senstad, som befinner seg i Paris. Foto: Privat
I PARIS: - Det jo trist at terrorangrep på en eller annen måte har blitt vanlig, noe man ikke reagerer noe særlig på, sier norske Per Søreide Senstad, som befinner seg i Paris. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

27 år gamle Per Søreide Senstad studerer internasjonale relasjoner og journalistikk ved det samfunnsvitenskapelige universitetet Sciences Po i Paris i Frankrike. Han forteller at nyheten om torsdagens terrorangrep i Nice, der tre personer ble knivdrept i Notre-Dame-kirken i byen, kom med blandede følelser.

- Stemningen er, hva skal man si, det er mye som skjer på en gang. Det er bare to uker siden en historielærer ble halshogget, og så skjer et angrep til etter samme mønster nå. Det hele har også en internasjonal dimensjon hvor Frankrike forsvarer sin sekulære samfunnsform og opplysningsverdier i møte med Erdogan og andre mørkemenn. Jeg tror mange franskmenn opplever situasjonen som veldig voldsom, sier han til Dagbladet.

Historielæreren Samuel Paty, som Senstad sikter til, fikk hodet skåret av etter å ha vist fram Muhammed-karikaturer mens han underviste om ytringsfrihet – et drap som sendte sjokk bølger gjennom Frankrike. Flere statsledere rykket i etterkant ut og fordømte handlingen, blant dem Erna Solberg (H).

- Vi må stå sammen mot angrep på tankefrihet og opplysninger, sa hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer