FRA UKJENT NUMMER:  Advokat Fred A. Gade forklarte seg i ettermiddag om den overraskende telefonen. FOTO: JACQUES HVISTENDAHL/DAGBLADET.
FRA UKJENT NUMMER: Advokat Fred A. Gade forklarte seg i ettermiddag om den overraskende telefonen. FOTO: JACQUES HVISTENDAHL/DAGBLADET.Vis mer

- Det kom en telefon kl. 17.39 fra ukjent mann med aksent

Så kom en faks av dårlig kvalitet. Saksøkernes advokat om siste innspill i arvesaken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Advokat Fred A. Gade tok plass i vitneboksen for å forklare seg om en anonym telefon, som han varslet lagmannsretten om tidligere i dag.

Gades melding om den «mystiske» telefonen økte temperaturen ytterligere et par grader i den allerede opphetede arvestriden.

Gades oppdragsgivere fra Urdahl-slekta vil ha kjent testamentet ugyldig, som gir advokat Mona Høiness hele formuen på om lag 100 milliioner etter det barnløse ekteparet Per Urdahl og Synnøve Alver Urdal.

- Jeg fikk en inngående samtale på min mobil her i retten klokka 17.39 mandag etter at det har slutt for dagen. Samtalen kom fra «ukjent nummer» og varte i 9 minutter. Han presenterte seg ikke, men fortalte at han hadde to word-dokumenter på en minnepinne fra den omtalte pc-en.

 MANGE VITNER ONSDAG:  Mona Høiness og hennes advokater Martin Eiebakke og Mette Yvonne Larsen. FOTO: NINA HANSEN/DAGBLADET.
MANGE VITNER ONSDAG: Mona Høiness og hennes advokater Martin Eiebakke og Mette Yvonne Larsen. FOTO: NINA HANSEN/DAGBLADET. Vis mer

- Han snakket norsk med en eller annen aksent. Han fortalte at han ikke hadde vært i Norge på flere år. Jeg ba han sende opplsyningene til vår kontorfaks.  Han var noen tidssoner unna. Men skulle ringe meg klokka 08 tirsdag.

Faks i dag - uten avsender - Det kom ingen telefon, men i dag onsdag formiddag kom det en faks til vårt kontor. Det hadde ikke den kvalitet jeg hadde håpet på med endel «støy» i kantene. Foreløpig har jeg bare vist det til mine kolleger.

- Og det var altså ingen telefonnummer eller avsenderadresse, ville advokat Mette Yvonne Larsen ha bekreftet.

- Nei, ikke så vidt vi kan se, svarte Gade.

- Slike fakser har jeg aldri hørt om i min karriere, kommenterte Larsen.
Dommeren: - Dette vet du, Gade - Vil partene fortsatt kreve at Geir Selvik Malthe-Sørensen på oppgi sin kilde, eller koker bare pc-sporet bort, spurte lagdommer Peter L. Bernhardt.

Han fikk noe han oppfattet som et klart svar fra Gade.

Og så krevde Mette Yvonne Larsen å få se faksen.

- Gade du vet like godt som meg at vi som rett ikke kan kan ta i mot noe dokument før du har vist det til motparten. La meg slippe å være tennisdommer, oppfordret lagdommeren. 

Etter en pause ba retten om å få en kopi av faksen, men avviste kravet om at privatetterforskeren Geir Malthe-Sørensen måtte oppgi den anonyme kilden til sitt pc-spor.

 SLIPPER Å OPPGI KILDE:  Privatetterforsker Geir Selvik Malthe-Sørenssen fikk rettens medhold å holde hemmelig navnet på mannen som tipset om en pc i Dubai med interessante testamentopplysninger. Her sammen med kollega Jan-Arnt Skjolde. FOTO: NINA HANSEN/DAGNLADET.
SLIPPER Å OPPGI KILDE: Privatetterforsker Geir Selvik Malthe-Sørenssen fikk rettens medhold å holde hemmelig navnet på mannen som tipset om en pc i Dubai med interessante testamentopplysninger. Her sammen med kollega Jan-Arnt Skjolde. FOTO: NINA HANSEN/DAGNLADET. Vis mer