Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Det kom en tredje bil

Drapstiltalt med ny forklaring om hva som skjedde da Einar Opsahl ble skutt.

DRAPSTILTALT: Noppadol Wanthapiphoriom (30).
DRAPSTILTALT: Noppadol Wanthapiphoriom (30). Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Drapstiltalte Noppadol Wanthapiphoriom (30) har vært lite snakkesalig overfor politiet om sin egen rolle da 35 år gamle Einar Opsahl ble skutt i hodet og drept på på en drosjeholdeplass ved rundkjøringen på Bislett natt til 18. august i fjor.

Men to uker før rettssaken startet i Oslo tingrett i dag, tok 30-åringen selv initiativ via sin advokat til en rettslig forklaring.

Der har han innrømmet at han var i en av bilene på drosjeholdeplassen da drapet skjedde og på restauranten Tasty Thai rett over gata i Pilestredet 73 i perioden før, opplyste aktor Håvard Skallerud under åpningen av drapssaken i dag.

- Ikke skyldig Tiltalte svarte likevel nei på spørsmålet om han erkjenner seg skyldig i drapet på Opsahl, som ble truffet av en 22-kaliber kule i hodet klokka 01.05 og ble erklært død på Ullevål universitetssykehus tre kvarter seinere.

Tiltalte satt i en mørk bil han hadde parkert på drosjeholdeplassen. Bak sto en hvit bil med to kamerater av tiltalte.

Politiet mener Einar Opsahl trodde den hvite bilen var en pirattaxi, og det ble et basketak da Opsahl henvendte seg til sjåføren. En rekke vitner hørte et skudd, og sa at den svarte bilen forsvant med en sjåfør av asiatisk opprinnelse ved rattet. Tiltaltes etniske bakgrunn er fra Thailand og Laos.

- Tredje bil I den rettslige forklaringen har 30-åringen nå sagt at det kom en tredje bil, og at skuddet ble avfyrt derfra. - Tiltalte har forklart at han vet hvem som drepte Opsahl, men at han ikke vil si det av frykt for represalier, sa aktor.

Tiltaltes forsvarer, advokat Morten Engesbak, bekreftet i retten i formiddag at tiltalte avga rettslig forklaring 30. juni og at han var tilstede på åstedet da drapet skjedde.

DNA-spor Drapstiltalte, som presenterte seg i retten som markedføringsstudent, ble pågrepet tre dager etter i moras leilighet på Schous Plass. Da politiet kom, satt han på et låst soverom sammen med en kamerat og en pc med Dagbladets dekning av drapssaken oppe. På rommet fant politiet blant annet ni kilo hasj, endel kokain og andre narkotiske stoffer, som han sa seg «delvis skyldig» i å ha oppbevart i retten i formiddag. Politiet fant også en blodig bukse med DNA-spor både fra den drepte og tiltalte, opplyste aktor i retten.

DREPT: Einar Opsahl. FOTO: BENJAMIN A. WARD
DREPT: Einar Opsahl. FOTO: BENJAMIN A. WARD Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media