Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Det kom feil ut

Mads Gilbert beklager at han kalte Petter Stordalen «homomotstander» under Dagbladets OL-debatt.

ÆRESKJELLING: Det rant over for Mads Gilbert (t.v.) etter Dagblad-debatten om Oslo-OL 2022. Nå beklager han æreskjellingen av Petter Stordalen (t.h.). Foto: RALF LOFSTAD / DAGBLADET
ÆRESKJELLING: Det rant over for Mads Gilbert (t.v.) etter Dagblad-debatten om Oslo-OL 2022. Nå beklager han æreskjellingen av Petter Stordalen (t.h.). Foto: RALF LOFSTAD / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Lege Mads Gilbert beklager nå at han etter Dagbladets OL-debatt i dag kalte hotellkonge Petter Stordalen «homomotstander».

- Jeg beklager at det kom feil ut, og ber Petter om unnskyldning, sier Gilbert til Dagbladet.

Stordalen sier han aksepterer beklagelsen fra Gilbert.

- Absolutt. Det er lov til å feile og be om unnskyldning, og det setter jeg pris på, sier han til Dagbladet.

- Jeg kjente at jeg ble ordentlig provosert av det. Derfor synes jeg det er hyggelig at han nå kommer med en beklagelse.

- Hold kjeft nå! Utskjellingen skjedde etter en svært opphetet debatt om hvorvidt Oslo bør arrangere OL i 2022 eller ei. Mens Gilbert var blant de mest markante motstanderne, befant Stordalen seg på motsatt side. Allerede under debatten så Gilbert seg nødt til å be hotellkongen holde kjeft på grunn av avbrytelser.

- Hold kjeft nå! sa legen bryskt da Stordalen prøvde å komme med et innspill mens han hadde ordet.

Gemyttene roet seg imidlertid på ingen måte da kameraene var slått av, og de to kamphanene ble stående utenfor Dagbladets valgbod og krangle høylytt. Ordskiftet var som følger:

- Jeg hadde ikke trodd jeg skulle få se deg, [investor Jan Petter] Sissener og han Rødt-fyren [Bjørnar Moxnes] på samme lag! sa Stordalen til sin motstander.

Russland-kritikk Gilbert hadde flere ganger i løpet av debatten forsøkt å pense samtalen inn på de homofiles situasjon under de kommende lekene i Russland, uten å lykkes. Nå sprakk det for ham, og legen utbrøt:

- Du er homomotstander!

Med dette satte Gilbert pekefingeren i brystet på Stordalen.

- Nå gikk du langt over streken! konstaterte Stordalen, og trakk seg unna.

Nå utdyper Gilbert overfor Dagbladet:

- Jeg ville selvsagt aldri finne på å kalle Petter en «homomotstander», tvert om. Det jeg sa, var at jeg derfor ikke kunne skjønne at han - av alle - kan støtte IOC (Den internasjonale olympiske komité) og deres indirekte støtte til Russlands homomotstand for vinter-OL 2014.

- Faller på egen urimelighet Petter Stordalen bekrefter at han gikk etter Gilberts utsagn, og at han sa «dette trenger jeg ikke høre på».

- Slik jeg oppfattet det, kalte han meg «en homomostander», og da tenkte jeg at det trenger jeg faktisk ikke kommentere. Det faller på sin egen urimelighet, sier hotellkongen - som tidligere har fått skryt av homoorganisasjoner.

- Det var jo egentlig en diskusjon om miljøaspekter ved OL. For meg føyde det seg bare inn i rekka av litt uredelige og usaklige ting fra nei-sida om det som er en viktig og riktig debatt, fortsetter han.

- Berettiget kritikk Stordalen understreker at han støtter homosaken.

- Jeg synes kritikken mot OL i Sotsji er høyst berettiget, og synes IOC burde vært langt klarere og tydeligere. Når det gjelder OL i Oslo, er dette et av flere viktige felt hvor vi virkelig har mulighet til å løfte fram verdier som nordmenn setter høyt, som et inkluderende samfunn, toleranse og menneskelig mangfold.

- Noe av det vi setter høyest i [Stordalens hotellkjede] Nordic Choices kultur, er mangfold og inkludering. Det spiller ingen rolle hvilket land du kommer fra, om du er homse, lesbe, transe, hindu, jøde, kristen eller muslim. Det har vi snakket om i 20, og det er noe av bærebjelka i kulturen vår, avslutter Stordalen.

• Dagbladet har daglige valgsendinger fra sin bod utenfor Stortinget. Morgendagens sending starter klokka 10.00. Følg sendingen direkte på valg13.dagbladet.no.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling