- Det kom plutselig store mengder med politifolk.To av dem rettet maskinpistoler mot en ung mann

Politiet har store styrker ute i Molenbeek-distriktet i Brussel. Terrorister kan ha holdt til i en leilighet 60 meter fra politistasjonen.

STOR TRAGEDIE: Moustafa og Andrea var like ved da politiet slo til mot en ung mann ved metrostasjonen Osseghem i Molenbeek-distriktet.   Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
STOR TRAGEDIE: Moustafa og Andrea var like ved da politiet slo til mot en ung mann ved metrostasjonen Osseghem i Molenbeek-distriktet. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BRUSSEL (Dagbladet): I begge ender av Rue Vandermaelen er tungt bevæpnet politi oppstilt i kveld. Gaten er sperret av. I den ene enden av gaten er Place Communale hvor politistasjonen ligger.

Her er det at politiet skal mene at terrorister har hatt sitt tilhold i en leilighet. Dagbladet har registrert bevæpnede polititjenestemenn flere i steder i Molenbeek-distriktet, blant annet utenfor en stor moské i Rue Delaunoy.

Politiet skal ha gjennomført ransakinger på tre forskjellige adresser, blant annet i Gentsesteenweg. Den franske ambassaden og flere andre franske bygninger blir vaktet av belgisk politi.

Omfattende aksjon Belgisk presse viser til at det pågår en omfattende aksjon for å lete etter personer som kan ha samarbeidet med terroristene i Paris. Det spekulerer også i at aksjonene kan ha blitt finansiert fra Brussel. På en pressekonferanse i dag gikk det fram at tre små terrorceller trolig sto bak grusomhetene. LA Times skriver at terroraksjonene kan ha blitt styrt av en liten celle i Brussel.

Det ble funnet en bil med belgiske skilter parkert utenfor konsertsalen Bataclan i Paris hvor et stort antall uskyldige mennesker ble drept.

Ingen tjenestemenn ute har lov til å si et ord til Dagbladet. Noen av dem fulgte alle som kom med toget fra Paris ved 20.00-tida. Polititjenestemennene aksepterte ikke at de ble fotografert.

STORE POLITISTYRKER: Store politistyrker leter etter personer i Molenbeek-distriktet i Brüssel som kan ha samarbeidet med attentatmennene i Paris.   Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
STORE POLITISTYRKER: Store politistyrker leter etter personer i Molenbeek-distriktet i Brüssel som kan ha samarbeidet med attentatmennene i Paris. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

En inspektør inne i politistasjonen ved Place Communale svarer klart og bestemt:

- I denne saken er det bare riksadvokaten som kan uttale seg. Han har sitt kontor i Justisdepartementet, sier inspektøren.

Pågrep ung mann I går ettermiddag klokka 16.30 slo politiet til mot en ung svartkledd mann ved Metro Osseghem. I en bar som ligger ved plassen utenfor metro-stasjonen, jobber Moustafa og Andrea.

- Det kom plutselig store mengder med politifolk her, noen i uniformer og noen i sivile klær. To av dem rettet maskinpistoler mot en ung mann. De la mannen i bakken, pågrep ham og kjørte mannen bort i en stor politibil, sier Andrea til Dagbladet.

- Det hele er en stor tragedie om det finnes folk i vårt distrikt her i Molenbeek som kan ha drept mange helt uskyldige mennesker i Paris, eller som kan ha hjulpet til med attentatene. Det liker vi svært dårlig, sier Moustafa.

Minst fem tatt Minst fem personer ble pågrepet under politirazziaen i Brussel. Flere av de pågrepne kan knyttes til angrepene i Paris, opplyser den belgiske justisministeren Koen Geens. Ifølge statsminister Charles Michel var en av personene som er pågrepet i Belgia i Paris fredag.

Belgisk påtalemyndighet har åpnet terroretterforskning, og ifølge avisa Le Soir er en av dem som ble pågrepet i Brussel, fransk statsborger.

En belgiskregistrert leiebil ble funnet like ved konsertstedet Bataclan, der minst 87 personer ble drept. Ifølge belgisk politi kan bilen knyttes til en av dem som ble pågrepet i razziaen i Brussel. Minst to belgiere ble drept i angrepene i Paris, der i alt 129 personer mistet livet.