- Det kom som lyn fra klar himmel for henne. Det er kanskje spesielt for noen, men ikke for dem

Advokaten til den 59 år gamle moren som nå har sluppet varetekt.

- HUN ER LETTET: Kvinnens advokat, Thomas Ljungdahl, sier kvinnen ble svært overrasket over siktelsen. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet
- HUN ER LETTET: Kvinnens advokat, Thomas Ljungdahl, sier kvinnen ble svært overrasket over siktelsen. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KRISTIANSTAD (Dagbladet): - Siktelsen kom som lyn fra klar himmel for henne. Det er kanskje spesielt for noen at de voksne barna har valgt å bo med sin mor, men de ville leve slik. 

Det sier advokaten til moren til de tre kvinnene som onsdag ble hentet ut av en leilighet i Bromölla i Sverige. 

Retten er fredag ettermiddag hevet og moren er løslatt. Siktelsen for ulovlig frihetsberøvelse fra 1. januar 2013 til 18. februar 2015, opprettholdes. 

- Hun er veldig lettet og glad for å bli sluppet fri, men selvsagt er hun preget av å ha sittet inne, sier advokat Thomas Ljungdahl. 

- Det er snakk om psykisk tvang, ikke frihetsberøvelse. Døtrene har kun fått forlate huset ved noen tilfeller, som på mandag da den yngste av dem fikk varslet naboen, sier statsadvokat Pär Andersson til Dagbladet. 

Han mente i sin begjæring om å varetektsfengsle moren, at det var fare for bevisforspillelse og gjentakelse, om hun skulle slippe fri. 

Kvinnens advokat sier moren til de nå voksne kvinnene aldri har tvunget barna til å bli i leiligheten. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.