- Det kom «two boys» ved midnatt

Sa alvorlig skadd litauer (30) på sykehuset. I koma flere dager etter mishandling på gård.

 SJOKKERENDE FUNN:  Melkebonden i Bjørndalen i Nærøy kommune fant den ansatte gårdsarbeideren hengt opp i tau rundt hender i føtter i dette huset på gården på morgenen påskeaften. FOTO: MORTEN WENGSTAD, YTRINGEN.
SJOKKERENDE FUNN: Melkebonden i Bjørndalen i Nærøy kommune fant den ansatte gårdsarbeideren hengt opp i tau rundt hender i føtter i dette huset på gården på morgenen påskeaften. FOTO: MORTEN WENGSTAD, YTRINGEN.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den litauiske gårdsarbeideren (30) som ble funnet opphengt i en trapp i Nærøy kommune i Nord-Trøndelag påskeaften, er så alvorlig skadd at han ikke kan avhøres på flere dager.

Tidlig ettermiddag 1. påskedag var ingen pågrepet for den torturlignende voldsepisoden, og politiet hadde heller ikke fått tips som varsler noen rask oppklaring.

Det er bare seks gårdsbruk i grenda Bjørndalen mellom Rørvik og Kolvereid.

Mannen fra Litauen har jobbet og bodd på den innerste gården i grenda i flere år.

Ukjente biler Beboerne pleier å merke seg ukjente biler på veien, men foreløpige avhør av folk på gården og andre naboer har ikke gitt noen utløsende spor.

- Den skadde mannen skal ha sagt på sykehuset at han fikk besøk av to personer ved midnatt.

- Han skal ha sagt «two boys», men det er vanskelige å vektlegge slike korte utsagn i den tilstanden han er, sier operasjonsleder Ola Hofstad i Nord-Trøndelag politidistrikt til Dagbladet.

Urolig i fjøset Det var arbeidsgiveren som fant litaueren i huset han leier på gården ved 10-tiden lørdag. Det var urolig i fjøset, og bonden fikk mistanke om at gårdsarbeideren ikke hadde tatt morgenstellet og melket kuene som planlagt

Bonden bekrefter overfor Dagbladet 1. påskedag at gårdsarbeideren bodde aleine i huset. Forøvrig henviser han til politiet og vil ikke uttale seg til media utover det han sa til Namdalsavisa påskeaften.

Løsnet tauene Han fikk sjokk da han fant den ansatte hengende etter trappa. Så fikk han løsnet tauene, lagt litaueren på golvet og ringt ambulanse, som bare var 10 minutter unna i Rørvik. Ambulansepersonalet ringte etter helikopter til St. Olavs Hospital i Trondheim på grunnav de alvorlige skadene.

30-åringen kan ha hengt etter tauet i åtte - ti timer før han ble funnet.

- Flere operasjoner Krimvaktleder Olav Haugen i Sør-Trøndelag politidistrikt opplyser til Dagbladet at litaueren ikke vil være i stand til å bli avhørt på flere dager.

- Vakthavende lege på St. Olav har informert oss om at mannen blir lagt i kunstig koma i tre-fire dager. Han skal gjennom flere operasjoner med omfattende kirurgi i løpet av dagen, sier Haugen.

Dagbladet har snakket med lokalkjente, som har vært i kontakt med andre litauere i området der 30-åringen bor og arbeider. De er opprørt over det som har skjedd.