Det kommer en halvmeter flere steder i Sør-Norge

Vestfold-politiet: - Fremdeles kaos på veiene. Oslo-bussene: - Stopp med helårsdekk, kjetting hjelper ikke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Vestfold har fått mest snø i morgentimene, og flere steder langs hele kysten fra Agder-fylkene til Østfold vil komme opp i en halv meter snø i løpet av ettermiddag, sier vakthavende meteorolog Aurora Stenmark ved Meteorologisk institutt til Dagbladet.

- Fremdeles råder det kaos på veiene. Bergingsbilene jobber så fort de kan, det samme gjør politimannskapene med manuell dirigering, meldte Vestfold politidistrikt på Twitter ved 09.30-tiden.

Samtidig rapporterte Romerike politidistrikt:  - Mange vogntog som står fast/spinner på div. veger i distriktet. Vi prioriterer E6 og riksveger. Bilbergere jobber på spreng. Bilister som kommer over personbiler som sitter fast i snøen oppfordres til å hjelpe til. Alle bilbergere jobber på spreng.

Rett utenfor statsmeteorolog Aurora Stenmarks kontorvindu på Blindern i Oslo står det minus 1,6 grader klokka 10.

- Det har vært kuldegrader og ned mot null over hele snøbeltet i natt, og det var registert 20 centimeter snø mange steder allerede klokka 07. I formiddag har nedbøren allerede begynt å trekke nordover og innover i landet fra Agder-fylkene, og slik vil utviklingen også bli lenger østover, sier Stenmark.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.