TRAFF PÅSKEBLINKEN:  Stine Marie Hodøl (29) og Margaret Kiær (30) hadde all grunn til å ta fram det brede påskesmilet i ettermiddag etter å ha fullført rundturen Fondsbu - Skogadalsbøen - Leirvassbu - Gjendebu - Fondsbu de siste dagene. Foto: Sindre Thoresen Lønnes, Den Norske Turistforening.
TRAFF PÅSKEBLINKEN: Stine Marie Hodøl (29) og Margaret Kiær (30) hadde all grunn til å ta fram det brede påskesmilet i ettermiddag etter å ha fullført rundturen Fondsbu - Skogadalsbøen - Leirvassbu - Gjendebu - Fondsbu de siste dagene. Foto: Sindre Thoresen Lønnes, Den Norske Turistforening.Vis mer

Det kommer enda mer påskesol

Besøket på DNT-hyttene har økt 29 prosent.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Bildene fra Fondsbu i Jotunheimen onsdag ettermiddag med sol og hvite vidder forteller den usminkede og korrekte versjonen om første del av årets fjellpåske østafjells.

Og best av alt: det er ikke slutt på finværet, selv  om det blir litt av og på i helligdagene som kommer.

- Det blir iallefall ingen uværspåske noe sted i landet, bortsett fra bygevær på Vestlandet og langs kysten av Nord-Norge nå. Og det ser ut til å bli noen solglimt over det meste fra nord til sør i løpet av påskedagene som kommer, sier vakthavende meteorolog Eldbjørg Moxnes ved Meteorologisk institutt til Dagbladet.

Langtidsvarselet på yr.no blir oppdatert ved 14-tiden hver dag.

Her kan du sjekke ditt påskevær i dagene framover.

- Østafjells blir det litt mer skyer torsdag, bedre igjen fredag og lørdag litt mer usikkert fra søndag. På Vestlandet letter det fra torsdag med gode muligheter for sol fredag og lørdag.

- I Møre og Romsdal og Trøndelag-fylkene blir nok lørdag den beste dagen.

 HVIT PÅSKE:  Jotunheimen fra innfallsporten på Fondsbu onsdag ettermiddag. Foto: Sindre Thoresen Lønes, DNT.
HVIT PÅSKE: Jotunheimen fra innfallsporten på Fondsbu onsdag ettermiddag. Foto: Sindre Thoresen Lønes, DNT. Vis mer

- I Nordland og Troms ser fredag og lørdag ut til å bli de beste dagene, mens det er litt mer usikkert når og hvor det fineste været kommer i Finnmark, sier statsmeteorolog Eldbjørg Moxness.

Opp 29 prosent
Og alle som startet fjellpåske sist helg på Den Norske Turistforenings overnattingshytter i Sør-Norge har fått full sol- og skivaluta for pengene.

- Antallet overnattingsdøgn har økt med 29 prosent fra førset del av fjorårets påske på de 31 påskebemannede DNT-hyttene, rapporterer Turistforeningens Ida Amelia Helliesen fra sin base på Fondsbu i Jotunheimen.

Og 2014 var et rekordår med 401 000 gjestedøgn gjennom hele sesongen.

Finsehytta, Glitterheim og Haukeliseter fjellstue er fullbooket til langt ut i entreen.

I den andre en den av skalaen er det fortsatt god plass på Svukuriset i Femundsmarka, Jøldalshytta i Trollheimen og Gjendesheim i Jotunheimen.

Her er en oversikt over DNTs betjente hytter.

 STINN BRAKKE:  93 av de 100 sengene på Fonsdsbu var i bruk natt til onsdag. Og flere kommer. Foto: Sindre Thoresen Lønes, DNT.
STINN BRAKKE: 93 av de 100 sengene på Fonsdsbu var i bruk natt til onsdag. Og flere kommer. Foto: Sindre Thoresen Lønes, DNT. Vis mer