Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Det kommer til å bli enda verre

Kjærestene Nikolai K. Mathisen (23) og Cathrine Lie Hansen (22) har et avslappet forhold til kropp og utseende. Undersøkelsen overrasker dem ikke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er selvfølgelig skremmende at så mange er villige til å legge seg under kniven for å få et bedre utseende. Men egentlig var tallene som forventet, sier Cathrine.

Nikolai tror kroppsfikseringen bare vil bli verre.

- Det er jo bare blitt mer og mer hysterisk, og jeg ser ingen grunn til at det ikke skulle fortsette. I reklamen og film- og musikkindustrien er alt rettet mot å se ung og «fresh» ut. Det er synd, for det gir et totalt feil bilde av virkeligheten, sier han.

Puberteten verst

Begge tror at det er de yngste, altså 15- 18-åringene, som er mest tilbøyelige til å ville fikse på kropp og utseende.

- Det er i puberteten man begynner å skille seg ut i forhold til andre. Man er usikker på seg selv, samtidig som presset fra andre blir større. Mange tror at fin kropp er veien til lykken, sier Cathrine.

Nikolai jobber i en klesbutikk i Oslo, og forteller at de trangeste buksene og de som er lavest i livet selges til tenåringsjentene.

- Hvilket forhold har dere til egen kropp?

- Helt normalt. Veldig avslappet. Vi trener sammen på et treningssenter to- tre ganger i uka for å holde oss i form.

- Vi tenker ikke over hva vi spiser. Vi vil heller trene mer enn å spise mindre, sier studentene ved Norges Markedshøyskole.

Trygg på seg selv

- Enkelte ganger får jeg høre at jeg er tynn. Det er egentlig ganske kjipt, særlig når jeg hele tida prøver å legge på meg. Men jeg merker at jeg er tryggere på meg selv, og da preller slike kommentarer av, sier Nikolai K. Mathisen til Dagbladet.

- Har du vært fristet til å ta stoffer for å få en muskuløs kropp?

- Nei, aldri. Det er helt utenkelig, sier han.

Cathrine kan skjønne folk som av fysiske grunner foretar brystreduksjoner, men fett-suging, plastisk kirurgi i ansiktet, silikonbryster og liknende er helt uaktuelt.

- Det lengste jeg strekker meg til, er tatovering og piercing, sier hun.

FORELSKEDE OG FORNØYDE: Nikolai K. Mathisen fra Hamar og Oslo-jenta Cathrine Lie Hansen har begge et normalt forhold til egen kropp. - Det er deilig å være ferdig med tenårene, sier de.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media