FORBEREDT: Under dagens åpning av valgkampsentralen til AUF var det både lovord og advarsler om jobben som ligger foran dem. Foto: Maria Knoph Vigsnæs
FORBEREDT: Under dagens åpning av valgkampsentralen til AUF var det både lovord og advarsler om jobben som ligger foran dem. Foto: Maria Knoph Vigsnæs Vis mer

- Det kommer til å bli tøft

I dag åpner AUFs valgkampsentral. - Det er nå valgkampen starter, sier Eskil Pedersen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det er ikke her valgkampen skal vinnes, det er ute blant folk. Vi skal jobbe sammen som en gruppe og dette blir vårt servicekontor, sier Eskil Pedersen til en ivrig AUF-gjeng på terrassen til deres nye hjem under valgkampen; Youngstorget 2a. 
   Unge og gira To etasjer over Arbeiderpartiets hovedkontorer spises det jordbær og is for å feire at valgkampen for alvor har begynt.

- Jeg er så glad for at dere er her. Dere er unge, bra og gira, sier en entusiastisk Pedersen til den lille forsamlingen.

Han mener det er viktig å være åpen for å komme med ideer og innspill til hvordan å nå velgerne best under valgkampen, og erklærer valgkampsentralen for åpen, til stor applaus fra AUFerne.

Avhengighetsforhold Raymond Johansen har også tatt turen til den nyåpnede valgkampsentralen. Han står sammen med Pedersen ved et bord fylt av pinser, t-skjorter og plakater. Kontoret skal fungere som en møte- og arbeidsplass der både representanter fra moderpartiet og AUFere møtes for planlegging  av valgkamp og diskusjoner på morgenmøtene.

- AUF og Ap er integrert i hverandres arbeid og holder aksjoner og stands sammen, forteller Pedersen til Dagbladet.

Raymond Johansen mener Arbeiderpartiet er helt avhengig av AUF under valgkampen.

- De er Norges største ungdomsorganisasjon og dobbelt så store som partiet Venstre. Det blir et kunstig skille hvis vi ikke hadde samarbeidet, tross i ulike holdninger på noen temaer, sier Johansen.

Advarer mot tøffe dager Johansen forteller at en ny undersøkelse viser at 63 prosent av befolkningen blir påvirket av en valgkamp.

-Valgkampen påvirker og engasjerer velgere, da er det viktig at vi står samlet om å nå dem. Vi skal først og fremst flagge med arbeid for alle, skole og helse som våre kjernesaker, sier Johansen til AUFerne. Samt en trygg økonomisk styring, legger han til.

Johansen presiserer at det skal være «orden i butikken» med Arbeiderpartiet i regjering, og han legger ikke skjul på at det vil bli tøffetak når valgkampen herjer som verst.

-Dere kommer til å bli slitne, det vil bli lange dager og tøft for alle. I valgkampen gjelder ikke arbeidsmiljøloven, fleiper Johansen.

LANGE DAGER: Raymond Johansen (Ap) motivierer AUFerne til valgkampen. Foto: Maria Knoph Vigsnæs
LANGE DAGER: Raymond Johansen (Ap) motivierer AUFerne til valgkampen. Foto: Maria Knoph Vigsnæs Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer