Det kriminelle nettverket

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DE UIDENTIFISERTE:

«Mr. X» (47), siktet og varetektsfengslet: Blir kalt «Mr. X» i politiets interne dokumenter fordi de mener han kan være en av bakmennene. Fikk 10000 kroner i bot i forbindelse med ranet mot DnBs tellesentral på Løren i Oslo i 2000. Fortsatt formelt gift med en profilert artist. Grunnlegger av en spionasjebutikk i Oslo. Nå bosatt i Dubai, og er ekspert på overvåkings- og avlyttingsutstyr. «Spionasjebutikkeieren» (29), siktet og varetektsfengslet: Overtok spionasjefirmaet til «Mr. X» for et par år siden. Tilknytning til den såkalte Tveita-gjengen. Tilhørte en spesialenhet i kavaleriet da han tjenestegjorde i Forsvaret. Ble i 1994 dømt til 60 timers samfunnstjeneste for forsøk på grovt tyveri og grovt heleri. Dømt til 120 dagers fengsel for heleri i 2001. Kjent for å ha god kunnskap om biler. Svenske statsborgere med albansk opprinnelse som er siktet:

30-åring fra Göteborg hevder også han har alibi. Har eget firma, og skulle gifte seg helga etter han ble pågrepet. Løslatt fra varetekt. 23-åring fra Göteborg . Innrømmer han var i Stavanger, men sier han ikke har noe med ranet å gjøre. Kan ha vært der i forbindelse med narkohandel.

David Aleksander Toska, alias «Mesterhjernen», (28), ikke pågrepet: Straffedømt tre ganger og bøtelagt en gang. Betegnes som et sjakkgeni. Er knyttet til «Spionasjebutikkeieren» gjennom en dom fra Oslo tingrett. Kjenner både «Skyggen» og «Mr. X». Var et hett navn i etterforskningen av ranet mot DnBs tellesentral på Løren i Oslo i 2000. Har trolig reist til utlandet.
Ridvan Halimi, alias «Eksjugoslaven» (25), ikke pågrepet: Domfelt fire ganger. Siktet for medvirkning til ranet mot Postens brevsentral i Oslo i fjor høst. Politiet har fått opplysninger om at Halimi kan ha reist til Kosovo. Har tidligere hatt et forhold til en politikvinne. Kjenning av personer med tilknytning til hip-hop-miljøet, og blir betraktet som bindeleddet mellom de norske og svenske kriminelle. Kamerat med «Fikseren» og «Mesterhjernen».
Metkel Negassie Betew, alias «Fikseren» (25), siktet og pågrepet: Domfelt i alt fem ganger, blant annet for ran. Omtalt som «Fikseren» fordi han ordner ting på forhånd. Dømt for det mislykkede ranet mot DnBs tellesentral i Oslo i 2000. Også dømt for ran av Sparebanken NORs filial i Bogstadveien i Oslo i november 1999. Kamerat med både Toska og Halimi.
Kjell Alrich Schumann, alias «Skyggen» (38), pågrepet og varetektsfengslet: Trailersjåfør, opprinnelig fra Hedmark. Er knyttet til flere ran. Blir beskrevet som en forkledningsmester og har fått tilnavnet fordi politiet mener han har hatt en rolle i flere uoppklarte ran. Domfelt åtte ganger for flere forhold. Knyttet til «Mr.X» av vitner i saken.
Jusuf Hani (23), svenskalbaner, ikke pågrepet: Jages over hele verden. Koblet til Stavanger, ettersom han ble stoppet i en fartskontroll natta før ranet. 27-åring fra Göteborg som sier han har alibi ransdagen. Løslatt fra varetekt.