Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Det kunne gått mye verre for sønnen

Syvåringen ble vitne til at faren (45) drepte hans mor (44) på Kalbakken i går. Han ble selv utsatt for farens knivstikk.

DREPT FORAN SØNNEN: En kvinne og hennes sønn ble knivstukket på Kalbakken i Oslo i går. Kvinnens eksmann - barnets far - er siktet for forsettelig drap. Guttens sekk ligger igjen på åstedet. FOTO: TORBJØRN BERG / DAGBLADET
DREPT FORAN SØNNEN: En kvinne og hennes sønn ble knivstukket på Kalbakken i Oslo i går. Kvinnens eksmann - barnets far - er siktet for forsettelig drap. Guttens sekk ligger igjen på åstedet. FOTO: TORBJØRN BERG / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen (45) er siktet for forsettelig drap på sin fraseparerte kone, og satt i kveld i avhør hos Oslopolitiet.

Dagbladet får seint i kveld opplyst at 45-åringen erkjenner forholdene.

- Han erkjenner forsettelig drap på kona og drapsforsøk på sønnen, sier hans forsvarer Tor Kjærvik til Dagbladet.

Den syv år gamle gutten fikk mindre skader da mannen gikk løs på han og mora med kniv.

- Det står etter forholdene bra til med gutten. Det kunne gått mye verre, sier politiinspektør Grethe Lien Metlid til Dagbladet.

Besøksforbud Det var klokken 16 i går at moren og sønnen kom hjem. Hun hadde vært på butikken, og hadde med seg handleposer. Gutten hadde med seg en ryggsekk.

Utenfor hjemmet ventet den fraseparerte ektemannen på dem, bevæpnet med kniv.

Både moren og gutten ble rammet. Politiet, som var raskt på stedet, tok med seg moren i politibilen, som på vei til sykehus ble møtt av en ambulanse.

I går klokken 20 bekreftet politiet at hun ikke hadde overlevd angrepet fra eksmannen.

Mannen hadde besøksforbud, og er registrert med en voldsepisode mot kvinnen for noen år tilbake. Kvinnen hadde ikke voldsalarm. De har to felles barn. Familien er norske statsborgere med kurdisk bakgrunn.

Ba om hjelp Få minutter før hun ble angrepet av mannen utenfor blokkleiligheten på Kalbakken, ringte den drepte kvinnen selv politiet for å be om beskyttelse fra eksmannen.

- Hun ringte politiet, og sa at hun var redd og trengte hjelp. Politiet tok det alvorlig og rykket ut, sier politiinspektør Grethe Lien Metlid til Dagbladet.

I mellomtiden hadde imidlertid mannen gått løs på kvinnen og hennes sønn, og påført henne dødelige skader.

Det gikk ifølge politiet sju minutter fra de snakket med kvinnen til de hadde kontroll på gjerningsmannen. Metlid presiserer at det er tildig i etterforskningen og at alle lydlogger og detaljer nå skal gjennomgås.

- Politi var først på stedet og satte i gang umiddelbar førstehjelp. Kvinnen ble fraktet med politibil mot sykehus. Patruljen påtraff ambulansen på vei, som kjørte den skadde videre, sa politiets innsatsleder på stedet, Kristoffer Bang til Dagbladet.

- Patruljen gjorde de rette vurderinger slik vi ser det, sa Metlid til Dagbladet i går.

BESØKSFORBUD: Mannen, som hadde besøksforbud, ventet på ekskona og sønnen da de kom hjem til blokkleiligheten på Kalbakken. En forlatt handlepose ligger igjen. FOTO: TORBJØRN BERG / DAGBLADET
BESØKSFORBUD: Mannen, som hadde besøksforbud, ventet på ekskona og sønnen da de kom hjem til blokkleiligheten på Kalbakken. En forlatt handlepose ligger igjen. FOTO: TORBJØRN BERG / DAGBLADET Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media