- Det kunne like gjerne vært i Norge

Svineinfluensa påvist i Danmark. Frykter flere ble smittet på fly fra New York til København.

SMITTEN BRER SEG:  Mikrobiolog Beth Weiman underøker prøver på jakt etter H1N1-viruset, svineinfluensa. Stadig flere smittilfeller konstateres verden over, og i dag ble den først syke funnet i Norden.  Foto: SCANPIX/AP Photo/Elaine Thompson
SMITTEN BRER SEG: Mikrobiolog Beth Weiman underøker prøver på jakt etter H1N1-viruset, svineinfluensa. Stadig flere smittilfeller konstateres verden over, og i dag ble den først syke funnet i Norden. Foto: SCANPIX/AP Photo/Elaine Thompson Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Skandinavias første tilfelle av svineinfluensa ble påvist i Danmark i dag, bekrefter Sundhedsstyrelsen til Dagbladet. Det dreier om en kvinne, melder lokale medier.

Overlege Bjørn Gunnar Iversen ved Folkehelseinstituttet er ikke overrasket, og sier det bare var et tidsspørsmål før H1N1-smitten kom nærmere Norge.

- Det kunne like gjerne vært i Norge. At det var Danmark som fikk det først er bare tilfeldig, sier Iversen til Dagbladet, og legger til:

- Om det kommer hit i morgen, overmorgen eller to uker er umulig å si, sier Iversen. Dette øker ikke beredskapsnivået i Norge, som han opplyser «allerede er høyt».

Frykter flere syke på flyDen syke dansken ble smittet i New York, og ankom Danmarks lufthavn Kastrup med Continentals direktefly CO122N 29. april. Senere på kvelden oppsøkte vedkomne sykehus, med vond hals, hoste og muskelsmerter. Hun isoleres fram til 6. mai.

Myndighetene frykter at flere passasjerer om bord det samme flyet kan være smittet.

Var du om bord Continental-flyet fra Newark som landet på Kastrup 07.35 29. april? Kontakt oss på sms 2400, telefon 24 00 00 00 eller epost 2400@db.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer