Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Det kunne vært en av oss

Mariel Hansson (21) var selv på fest på Furholmen lørdag og fulgte venninna si på do i skogen ved siden av toalettene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STRÖMSTAD (Dagbladet): - Da vi fikk høre om voldtekten, tenkte vi at det like godt kunne vært en av oss. Vi gikk flere ganger rundt hele øya, gjennom skogen og langs svabergene, sier Mariel til Dagbladet.

Kjenner offeret

Hun kjenner den 18 år gamle jenta som ble brutalt voldtatt på den populære badeøya Furholmen i Strömstads skjærgård. Jenta hadde tatt den 15 minutter lange båtturen til holmen sammen med noen venninner for å feste på øyas eneste restaurant. Ved 23-tida lørdagskvelden måtte jenta på toalettet.

Overfalt av to menn

Det var imidlertid lang kø, og hun bestemte seg for å gå opp i skogen et par hundre meter fra restauranten. Der ble hun overfalt av to menn, dratt inn i skogen og voldtatt.

Jenta har forklart at hun tror mennene snakket norsk, og at de var kraftig bygd. Etter hendelsen gikk politiet i Strömstad ut med etterlysning av to nordmenn i 20- 25-årsalderen.

Populært feststed

Marie Steen (28) har også vært på fest på den populære holmen flere ganger.

- Det er ikke uvanlig å løpe inn i skogen for å gå på do, dersom det er lang kø på toalettene. Jeg har selv gjort det og alltid tenkt at det har vært helt trygt. Nå ville jeg ikke tort å gjøre det, sier hun.

Jentene forteller at holmen er et populært sted å feste i helgene.

- Alle kjenner alle

- Fordi man må ta båt ut til holmen, er det flest folk som er fra Strömstad som er der. Alle kjenner alle, og vi har tenkt på det som en veldig trygg plass, sier de to.

Politiet i Strömstad opplyser til Dagbladet at de foreløpig ikke har noen mistenkte i voldtektssaken. Jenta skal være sterkt medtatt etter hendelsen, og skal i tillegg til voldtekten ha skader fra annen vold.

- Har det ikke bra

- Vi har snakket med jenta i dag, men hun er usikker på signalementet på gjerningsmennene. Hun har det ikke bra, sier kriminalsjef i Västra Götaland, Kent Karlsson, til Dagbladet.

Samme helg rammet både en storbrann og den brutale voldtekten den lille byen med cirka 11000 fastboende.

Kommunens ordfører, Erland Lundquist, er rystet.

- Uforståelig

- Jeg vil ikke si at klimaet har forandret seg etter det som har skjedd, men det er klart at det virker uforståelig, sier han.

Han håper på rask oppklaring av begge sakene, og mener at det ikke gjør noen forskjell om handlingene er utført av nordmenn eller svensker.

90000 turister

Lundquist sier at det i løpet av sommeren er 80000- 90000 turister innom byen. Av disse regner han med at halvparten er nordmenn.

Restauranten: Furholmen eneste restaurant, et populært sted.
Fryktelig: Maria Steen (28) og Mariel Hansson (21) er begge fra Strømstad og har vært på fest på samme holme som jenta som ble voldtatt lørdag kveld. - Det er helt ufattelig, sier de to jentene.