Drapene i Kongsberg:

- Det kunne vært meg

Onsdag kveld ble Kari Hoff (82) vitne til de dramatiske hendelsene rett utenfor sitt eget kjøkkenvindu.

TETT PÅ: Kari Hoff (82) forteller om de dramatiske minuttene hun ble vitne til utenfor sitt eget kjøkkenvindu. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer
Publisert

KONGSBERG (Dagbladet): - Jeg hadde nettopp tatt meg en hvil etter å ha kommet hjem fra hytta. Jeg er ikke helt sikker på tidspunktet, men jeg satt på kjøkkenet da jeg hørte et helsikes bråk.

Kari Hoff (82) sitter hjemme i leiligheten sin i Hyttegata. Hun bor under hundre meter i luftlinje fra det ene åstedet. Hoff forteller om hvordan den dramatiske onsdagskvelden utspilte seg ut fra det hun observerte.

- Jeg hørte et skrik. Først tenkte jeg at det kunne være snakk om et barneskrik, men innerst inne tenkte jeg at ikke kunne være det.

DRAMA: Kari Hoff hørte skrik fra gata og naboene da Espen Andersen Bråthen drepte fem mennesker på Kongsberg onsdag kveld. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
DRAMA: Kari Hoff hørte skrik fra gata og naboene da Espen Andersen Bråthen drepte fem mennesker på Kongsberg onsdag kveld. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer

Bare minutter seinere hørte hun tramping i trappa utenfor leiligheten. Det var en nabo som kom løpende.

- Hun skrek til meg: Kari, er du i live?! Med en gang klarte jeg ikke å fatte hvorfor hun spurte, men da hun fortalte videre innså jeg at det var noe forferdelig som hadde skjedd.

Naboen ga beskjed om et en person var død, sier Hoff. Hun fortalte deretter at hun fryktet at enda en person i gata var død.

- Veldig mye var uklart akkurat da, fortsetter Hoff.

34 MINUTTER: Her jaktet politiet drapssiktete Espen Andersen Bråthen i 34 minutter. Video: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- Ingen turte å gå ut

Hun forteller videre om hvordan politiet beveget seg rundt i nabolaget. De var bevæpnet og lyste rundt seg med lommelykter.

- Det krydde av dem. Jeg tror egentlig ikke at jeg skjønte hva som foregikk, men etter hvert banket en politimann på døra mi. Han spurte om alt gikk greit.

ÅSTEDET: Kari Hoff viser politiet om sine observasjoner rundt på ett av åstedene på Kongsberg der fem mennesker ble drept.. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Foto: Henning Lillegård / Dagbladet.
ÅSTEDET: Kari Hoff viser politiet om sine observasjoner rundt på ett av åstedene på Kongsberg der fem mennesker ble drept.. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Foto: Henning Lillegård / Dagbladet. Vis mer

Mens politiet fortsatte arbeidet utenfor, holdt Hoff seg inne. Det samme gjorde naboene.

- Det var ingen som turte å gå ut, flere ringte meg og spurte om jeg hadde det greit, og hva som skjedde. Jeg ble ganske så redd, sier hun.

- Helt tilfeldig

Det har nå gått nesten to døgn siden de dramatiske hendelsene i det idylliske nabolaget til Hoff. Minst to personer er blitt drept i nabolaget hennes. 82-åringen selv lever. Nå takker hun for livet.

- Det kunne vært meg som ble drept, det var helt tilfeldig. Samtidig har jeg stor medfølelse for dem som har mista sine nærmeste, sier Kari og tørker en tåre.

- Det er slik med humøret nå, plutselig kan jeg begynne å gråte. Jeg pleier ikke å være sånn.

Hoff sier selv hun ikke kjenner de drepte personlig, men hilste på flere av dem ute på gata.

- De var oppgående og smarte personer, sier hun.

Knakk sammen

Torsdag morgen ville Hoff ta turen til kirka for å kjenne på følelsene og tankene etter de tøffe opplevelsene. Dit kom hun aldri, da hun knakk sammen etter å ha møtt mye presse, forteller hun.

NABOLAGET: Det stille og idylliske nabolaget ble brått forandret onsdag kveld da gjerningsmannen drepte flere av naboene til Kari Hoff på Kongsberg. Foto: Henning Lillegård/Dagbladet.
NABOLAGET: Det stille og idylliske nabolaget ble brått forandret onsdag kveld da gjerningsmannen drepte flere av naboene til Kari Hoff på Kongsberg. Foto: Henning Lillegård/Dagbladet. Vis mer

- Jeg reiste heller til familien på Nesodden. De har tatt godt vare på meg, men i dag kjente jeg at jeg måtte tilbake. Jeg ønsker å være her. Følelsene kommer på nytt og på nytt, men jeg jobber med selv hele tida.

Hun forteller at vil bruke tiden på å skrive videre på ei bok. Hoff var også tidligere gift med musiker og forfatter Trygve Hoff, som døde etter en operasjon. Deres eldste sønn, Ståle, døde for elleve år siden av MS.

- Da de døde var det fint. Dette her er bare grusomt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer