- Det kunne vært oss

Irene (26) og Diu Diu (26) skulle vært med Air France-flyet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||   RIO/OSLO (Dagbladet): Dagbladet har i kveld snakket med to norske kvinner som opprinnelig skulle vært med ulykkesflyet. Men siden det var helligdag i Norge i dag valgte de å bli en dag til. 

- Det kunne vært oss
De to 26 år gamle kvinnene fra Oslo, Irene Lao og Diu Diu Tang, har vært på en ti ukers ferie i Sør-Amerika.
Irene og Diu Diu har vært i Rio de siste fem dagene, og reiser hjem i kveld.
- Det kunne vært oss, og det er veldig ubehagelig å tenke på. Vi planla å dra hjem søndag, men siden mandag var helligdag i Norge ble vi en dag ekstra. Det var helt tilfeldig, forteller de to.

Kvinnene forstår ikke hva som kan ha skjedd med flyet, som forsvant over Atlanterhavet.
- Det er veldig uvirkelig at et fly bare blir borte. Det er sånn som aldri skjer, og så skjer det likvel. Man er litt nervøs når man setter seg på flyet. Men tenker at det er ikke sånt som skjer. Men så skjer det rett foran øynene på deg. 230 liv som har gått tapt, det er så bortkastet. Vi har tenkt veldig mye på det i dag, det er helt forferdelig, sier Diu Diu.

Hjem i kveld
De to kvinnene setter seg på flyet i kveld.
- Vi tenkte at flyselskapet kanskje kom til å utsette flyvningen til de vet hva som har skjedd. Men siden de ikke har kansellert og sier det er trygt, så er det vel det. Den tryggeste dagen å reise på er sikkert dagen etter en ulykke, for da sjekkes alt nøye, mener de.

Irene forteller at de ble varslet om ulykken i dag tidlig.
- Vi fikk høre det i dag morges på hotellet. Jeg fikk en tekstmelding fra en venninne som lurte på om jeg hadde det bra. Det er helt forferdelig å tenke på, og tankene går selvsagt til de som savnet noen.

Tenker på de som venter hjemme
De to har i løpet av dagen fått mange telefoner og tekstmeldinger fra familie og venner som lurte på om de var på ulykkesflyet. Nå lurer de på om noen av alle de nye vennene de fikk på turen kan ha vært ombord på Air France-flyet.
- På denne reisen har vi møtt mange backpackere som har vært borte i månedsvis. Mange flyr hjem fra Rio, og så tenker vi på de foreldrene som sitter hjemme og som ikke har sett ungen sin på åtte måneder. Så satt de kanskje på dette flyet.