Angel Colon overlevde Orlando-massakeren, som tok livet av 49 mennesker. - Det lå en død jente ved siden av meg. Jeg tenkte jeg var neste offer, sier Colon under en pressekonferanse. Video: CNN Vis mer

- Det lå en død jente ved siden av meg. Jeg tenkte at jeg var neste

Overlevende etter Orlando-massakren holdt pressekonferanse tirsdag ettermiddag norsk tid. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 49 mennesker ble drept og 53 såret i angrepet på homonattklubben Pulse i Orlando i Florida natt til søndag.

Tirsdag ettermiddag norskt tid holder åtte kirurger og en av de overlevende pressekonferanse i forbindelse med skytemassakren.

Angel Colon var på nattklubben da skytingen startet. Han fortalte om det traumatiske øyeblikket da skytteren begynte å plaffe løs på festdeltakerne.

- Det lå en død jente ved siden av meg. Jeg tenkte at jeg var neste , sa han på pressekonferansen.

Skutt to ganger

Skytteren skjøt ham to ganger, men klarte ikke å ta livet av ham.

- Først skyter han mot hodet mitt, men treffer hånden. Så skyter han igjen og treffer meg i hofta. Jeg hadde ingen reaksjon, jeg var bare forberedt på å bli der, og ligge ned på gulvet så han ikke skal skjønne at jeg er i live, skildret Colon, tydelig beveget.

Så - etter det han anslår er mellom fem og ti minutter - ser han ansiktet til en politimann, som drar ham ut av lokalet.

- Bakken var full av knust glass, som gjorde at jeg fikk store kuttskader på ryggen, fortalte han på pressekonferansen.

Seks på intensivavdelingen

Han takket alle ansatte på sykehuset for hjelpen han har fått de siste to døgnene.

Ifølge mannskaper på sykehuset er 27 av de 44 pasientene som ble innlagt på sykehuset fortsatt der. Seks av dem ligger fortsatt på intensivavdelingen, og beskrives som kritisk skadet.

Bare i dag skal personellet på sykehuset gjennomføre åtte operasjoner på pasienter fra skyteepisoden.

På pressekonferansen fortalte de ansatte ved sykehuset om den traumatiske kvelden - hvor pasienter strømmet inn på Orlando Regional Medical Centre uten forvarsel, sluppet av i biler og ambulanser som ikke hadde tid til å varsle staben på forhånd.

- Det vanskelige i denne saken var at vi ikke fikk noe forvarsel. Det gjorde det vanskelig at pasientene dukket opp helt uten noe forvarsel, og at vi ikke visste hva slags skader de hadde før de ble sluppet av, forklarte lege Gary Perish ved sykehuset.

Beveget lege

Sykehuset fikk melding om at det var skyting på klubben i totida natt til søndag, men skjønte ikke omfanget før pasientene begynte å strømme på fra alle kanter.

Det ble raskt tilkalt ekstra personell, og folk var ikke tunge å be selv om det var midt på natta.

- Jeg sa "dette er ikke en øvelse. Jeg trenger dere her så fort dere kan", og hver gang jeg ringte noen var svaret "jeg kommer med en gang", fortalte lege Chadwick Smith beveget under pressekonferansen.

Alle de 49 drepte er nå identifisert etter hendelsen, som er den verste skytemassakren i USA i moderne tid, og som etterforskes som et terrorangrep.

I tillegg til de 49 drepte, ble gjerningmannen Omar Mateen (29) skutt og drept av politiet.

Saken oppdateres

NATTKLUBB: Det var her, på homoklubben Pulse, at skytemassakren fant sted natt til søndag. Foto: AP / NTB Scanpix. 
NATTKLUBB: Det var her, på homoklubben Pulse, at skytemassakren fant sted natt til søndag. Foto: AP / NTB Scanpix.  Vis mer