Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Det liberale

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Statsråd Kristin Clemet setter seg på sin høye liberale hest når hun i går polemiserer mot oss i saken om Menighetsfakultetet. Hun vil ikke gripe inn overfor MF fordi saken handler om trosfrihet, hevder hun. Nå er det ikke det som først og fremst har vært poenget her. En professor er fratatt sitt fagområde fordi han mener at homofilt samliv er greit i henhold til hans forskning og forståelse av Bibelen. Men han får fortsette med et annet fag. Det er med andre ord ikke hans tro som er problemet, men hans forskning. Det burde oppta forskningsministeren.
  • Clemet syns Dagbladet har problemer med de liberale prinsipper. Clemets problem er at hun ikke forstår at den totale liberalitet kan fungere illiberalt. Det er det filosofen Hans Skjervheim kalte 'det liberale dilemma'. Dagbladet har kjempet for de liberale verdier i vel 130 år. Fra tid til annen har vi nok anbefalt illiberale grep for å bekjempe illiberalitet. Det kan den liberale Clemet også bli nødt til.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!