NY KURS Pilene peker ikke på et blåblått styre fra 2017, mener Ap-leder Jonas Gahr Støre. Han mener en regjering med tyngdepunkt til høyre for Høyre ikke har mulighet til å gjøre reprise på valgseieren fra 2013, og tror det er flertall for en annen kurs. Her er Støre på besøk hos Kongsberg Maritime i Horten, en høyteknologisk industribedrift Støre ser på som en modell for framtidas næringsvli. Foto: Bjørn Langsem
NY KURS Pilene peker ikke på et blåblått styre fra 2017, mener Ap-leder Jonas Gahr Støre. Han mener en regjering med tyngdepunkt til høyre for Høyre ikke har mulighet til å gjøre reprise på valgseieren fra 2013, og tror det er flertall for en annen kurs. Her er Støre på besøk hos Kongsberg Maritime i Horten, en høyteknologisk industribedrift Støre ser på som en modell for framtidas næringsvli. Foto: Bjørn LangsemVis mer

- Det ligger i kortene at valget i 2017 ikke blir noen gjentakelse av 2013

Neste høst er det slutt for Erna og Sivs blåblå regjering, spår Jonas Gahr Støre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

HORTEN (Dagbladet): - Det ligger i kortene at valget i 2017 ikke blir noen gjentakelse av 2013. Jeg tror ikke muligheten for et flertall som peker på dagens H/FrP-regjering, er stor. Frp har mobilisert på høy innvandring, men jeg tror ikke en politikk så sterkt basert på frykt og splittelse vil styrke samarbeidet mellom de fire partiene, sier Støre til Dagbladet.

- De partiene som ikke vil ha denne mindretallsregjeringen med tyngdepunkt til høyre for Høyre, men en annen kurs, har realistisk mulighet til å samle flertall.

- Jeg tror tror ikke det vil være flertall for å prioritere store, usosiale skattekutt, vise passivitet i møtet med høy ledighet, svake ambisjoner i klimapolitikken, mangelfull innsats for integrering og svak nasjonal styring med ressurser som fisk og vannkraft, fortsetter han.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn