- Det ligger mange lik rundt flyvraket

Det savnede indonesiske flyet funnet. 90 funnet omkommet, mens tolv personer overlevde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Et søkefly så i natt vraket etter det indonesiske flyet som i går ble meldt savnet. Redningsteamet hadde søkt i flere timer da de endelig fant passasjerflyet. Det var lenge uvisst hva som hadde skjedd med flyet, som var ute på en innenlandsrute i dårlig vær, melder nyhetsbyrået AP.

Det ble sendt ut nødsignal fra flyet på to steder før det trolig kolliderte i et fjellområdet i Sulawesi-provinsen. 

Det var i alt 102 personer ombord, seks ansatte og 96 passasjerer, elleve av dem barn. 90 personer er funnet døde, ifølge borgermester i området, Ali Bahal.

- Flyet er ødelagt og det ligger mange lik rundt det, sier den lokale politisjefen Genot Hariyanto.

En talsperson for Adam Air sier at 12 personer overlevde uykken, men det er ukjent hvor hardt skadd de er.

To nødsignaler

Flyet, av typen Boeing 737-400, var på en tur som vanligvis tar to timer da det 750 kilometer fra Adam Air flyplassen for første gang sendte ut et nødsignal. 150 kilometer etterpå ble det sendt ut et nytt signal ved kystbyen Majene.

Det var lenge forvirring rundt om man skulle konsentrere letingen til lands eller til vanns. Og håpet om at flyet bare hadde nødlandet ble stadig svakere etter hvert som timene gikk uten noe tegn til passasjerflyet.

HUNDREVIS SAMLET: Hundrevis av slektninger og andre pårørende var samlet på flyplassen i flere timer mens redningsmannskapet søkte etter flyet. Alle foto: SCANPIX
HUNDREVIS SAMLET: Hundrevis av slektninger og andre pårørende var samlet på flyplassen i flere timer mens redningsmannskapet søkte etter flyet. Alle foto: SCANPIX Vis mer

Værtrøbbel

I flere uker har Indonesia vært rammet av kraftig regn og sterk vind, som blant annet har ført til en dødbringende flom, jordskred, og ferjeulykke med 400 omkommet eller savnet. Ferjeulykken skjedde fredag, 1000 kilometer fra det området der Adam Air flyet kolliderte. Og man leter fortsatt etter overlevende etter den ulykken.


- Det ligger mange lik rundt flyvraket
HÅPET FORSVANT: Etter hvert som tiden gikk uten tegn til passasjerflyet, forsvant håpet om at flyet bare hadde nødlandet.