- Det ligger mye trøst i de rettslige rammene

Tidligere justisminister Knut Storberget har fulgt de to første dagene i Oslo tingrett tett.

 FØLGER TETT MED: : Tidligere justisminister Knut Storberget følger rettssaken i Oslo tingrett tett. Samtidig har han en jobb å gjøre i Stortinget, forteller han til Dagbladet. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
FØLGER TETT MED: : Tidligere justisminister Knut Storberget følger rettssaken i Oslo tingrett tett. Samtidig har han en jobb å gjøre i Stortinget, forteller han til Dagbladet. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Dagbladet treffer tidligere justisminister Knut Storberget utenfor Tinghuset under dagens første pause i rettssaken.

22. juli i fjor var Storberget justisminister. Han kjente flere av ofrene for terroren både i regjeringskvartalet og på Utøya.

- Hvordan har du opplevd begynnelsen av denne rettssaken?

- Det har vært todelt med én grusom del, samtidig som det er godt å se dette i rettslige rammer, sier Storberget.

- Jeg har fulgt saken forholdsvis tett de to første dagene, samtidig som jeg har en jobb på stortinget også, legger han til.

11. november i fjor gikk han av som justisminister. Dette skal han ha snakket med Jens Stoltenberg om å forkant av 22. juli, men på grunn av situasjonen ble han sittende noe lenger.

Storberget har i etterkant av terroren vært på en rekke begravelser, og vært åpen på at dette har vært svært tungt. Han har i ettertid hatt mye kontakt med flere berørte familier.

Han forteller til Dagbladet at han finner mye trøst i hvordan det norske systemet behandler saken.

- Det ligger mye trøst i de rettslige rammene, sier Storberget til Dagbladet.