- Det ligner på Madeleine

Tatt i Marokko 31. august. - Det gikk kaldt nedover ryggen på meg, forteller fotografen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Dette utydelige bildet viser angivelig ei lita blond jente sammen med flere marokkanske voksne som går langs en vei ved byen Zinat i Marokko.

Jenta sitter på ryggen til en kvinneskikkelse.

Talsmann for foreldrene til Madeleine McCann, Clarence Mitchell, uttalte i natt at de er svært spent på de nærmere undersøkelsene av bildet.

- Det likner på Madeleine, sier han til Sky News. Han legger imidlertid til at Kate og Gery ikke vil skru opp forventingene før man vet at det foreligger noe sensasjonelt:

-  Nye spor kan  lett bli en følelsesmessig berg- og dalbane, sier han.

- Reagerte på blond jente

Bildet ble tatt 31. august av spanske Clara Torres, som var på ferie sammen med sin mann og resten av familien. De mente at jenta var svært lik verdens mest kjente forsvunnede person, fire år gamle Madeleine McCann.

- Jeg tok bilder av alt jeg så, også da vi kjørte forbi en gruppe mennesker. Akkurat i det jeg tok bilde ble jeg overrasket over den lille jenta, som var svært blond, forteller Torres til radiostasjonen COPE (Hør det spanske intervjuet her), ifølge Daily Telegraph.

Foto: PRIVAT / EPA
Foto: PRIVAT / EPA Vis mer

- Sannheten er at vi sa navnet på jenta, men vi kunne ikke tro at det kunne være henne, det var umulig at det var henne, sier turisten.

- Slående likhet

Da hun senere fant ut at også andre i Marokko hadde meldt fra om påståtte observasjoner av Madeleine i det afrikanske landet, lastet hun bildene inn på en PC for å forstørre motivet.

- Da så vi at ja, det kan være henne. Det gikk kaldt nedover ryggen på meg, sier Torres til COPE.

Ifølge Daily Telegraph overleverte paret bildet de hadde tatt til spansk politi da de kom hjem fra Afrika-ferien, og politiet tar ifølge den britiske avisa saken på alvor. Jose Herrero Arcas opplyser til Daily Telegraph at bildet er oversendt politiets internasjonale samarbeidsorganisasjon Interpol.

- Spansk nasjonalt politi mottok et bilde av et ungt par som mener det er Madeleine McCann som er avbildet. Vi tar påstanden seriøst nok til at vi har sendt det til våre kolleger i Interpol, sier han.

Foreldrene informert

Bildet er imidlertid tatt på rundt 200 meters hold, og kan det bli en vanskelig oppgave å identifisere personene på bildet.

- Det ligner på Madeleine

Talsmannen til Madeleines foreldre, Clarence Mitchell, uttalte sent i går kveld at ekteparet McCann har fått vite om Marokko-bildet. De tør ifølge ham ennå ikke å håpe på at det kan være snakk om Madeleine.

- Bildet er kommet relevante myndigheter i hende, på samme måtte som alle andre observasjoner. Men bare når noe substansielt kommer ut av undersøkelsene vil de ta stilling til det, sier Mitchell til Sky News.

Det har også tidligere blitt spekulert i at Madeleine kan ha blitt fraktet til Marokko av de angivelige kidnapperne, og Maddies foreldre Kate og Gerry reiste så sent som i juni til landet for å appellere til det de hevder er ukjente gjerningsmenn.

<B>KORNETE:</B> Dette er den beste tilgjengelige kvaliteten på bildene.