«Det lille drittlandet Israel»

Frankrikes London-ambassadør skal i en privat samtale med en avisredaktør ha gitt «det lille drittlandet Israel» skylda for den internasjonale terrorkrisen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den pikante krangelen skal ha sitt utgangspunkt i en samtale mellom Daniel Bernard, Frankrikes ambassadør i London, og Conrad Black, eieren av avisa Daily Telegraph, over en stående buffet hos sistnevnte i forrige uke. Der skal ambassadøren virkelig ha tatt munnen full.

For mandag skrev aviseierens kone, som har en spalte i avisa, at «en ambassadør fra et stort EU-land» skal ha lagt skylda for den ustabile internasjonale situasjonen på «det der lille drittlandet Israel». Ambassadør Bernard ble i senere artikler utpekt som ansvarlig for uttalelsen.

En talsmann for Israels statsminister Ariel Sharon sier at uttalelsen, hvis den er korrekt, er anti-semittisk. Det franske utenriksdepartementet avviser hele saken som ondskapsfulle beskyldninger.

Og ambassadør Bernard selv?

- Han kan ikke huske å ha sagt der, sier hans talsmann Yves Charpentier til nyhetsbyrået Reuters.

BENEKTER DRITTSLENGING: Frankrikes London-ambassadør Daniel Bernard kan ikke huske å ha kalt Israel «det der lille drittlandet».

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer