Coronaviruset:

Det lille kyst­samfunnet blir først ut

Det lille samfunnet i California sikter mot å bli først ut i å teste alle innbyggerne for covid-19.

BOLINAS: Ved den lille plassen ved kysten i Nord-California jobber de mot å klare å teste alle innbyggerne. Foto: Shutterstock
BOLINAS: Ved den lille plassen ved kysten i Nord-California jobber de mot å klare å teste alle innbyggerne. Foto: Shutterstock Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det lille samfunnet Bolinas, som ligger langs kysten i Nord-California, ikke langt fra San Francisco, håper på å bli de første til å klare å teste alle innbyggerne for coronasmitte.

Forskere håper eksperimentet vil hjelpe til med å gi kunnskap om hvordan viruset sprer seg i et samfunn, og hvordan man kan skape immunitet, skriver The Guardian.

Det lille tettstedet har i overkant av 1 600 innbyggere, og forsøket gjøres på innbyggernes eget initiativ. Gjennom en innsamlingsaksjon samlet de inn hele 300 000 dollar, som tilsvarer nesten 3,2 millioner norske kroner. Pengene går til testutstyr og telt.

Frivillig initiativ

To av innbyggerne, investor Jyri Engström og farmasøyt Cyrus Harmon, brukte sitt nettverk for å få kontakt med forskere ved Universitetet i San Francisco, og inviterte dem til å sette i gang en studie på hjemstedet deres. Andre frivillige lagde en nettside hvor innbyggerne kunne registrere seg, og hjalp til med innkjøp av munnbind og annet smittevernsutstyr for dem som skal utføre testing på andre.

Samtidig som innbyggerne skal sjekkes for covid-19, vil det også bli tatt blodprøver for å sjekke antistoffer, som kan være med på å skape immunitet mot viruset, skriver CNN.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer